Hirdetés

Fel sem tűnt, hogy letiltotta a DirectX 12-t egy régi IGP-jén az Intel

Egy potenciális sebezhetőségre reagáltak egy korábbi meghajtó kiadásánál.

Az Intel nagyjából egy hónapja közölt egy bejegyzést, amelyben arról számolnak be, hogy a DirectX 12 API-t használó alkalmazások már nem futnak a 4. generációs processzorcsaládon, vagyis a Haswell kódnevű lapkára épülő termékek IGP-in.

Az egész azért érdekes, mert a vállalat szerint a 15.40.44.5107-es meghajtóban hozták meg ezt a korlátozást, amivel gyakorlatilag orvosolnak egy potenciális sebezhetőséget. Ez logikus is, ha a DirectX 12-es programok nem futhatnak, akkor a DirectX 12-n keresztül kihasználható biztonsági rés sem elérhető.

Feltűnhet ugyanakkor, hogy a 15.40.44.5107-es meghajtót még az előző év januárjában adták ki, vagyis gyakorlatilag majdnem két éve nem működnek az említett, illetve az ennél frissebb eszközillesztővel a DirectX 12-es alkalmazások. Ehhez képest eddig erre senki sem panaszkodott. Valószínűsítjük, ha az Intel nem jelenti be ezt a korlátozást a bevezetése után majdnem két évvel, akkor a médiának fel sem tűnik a helyzet.

Mindenesetre, ha valakit mégis érintene a limitáció, és közel két éve tépi a haját, hogy miért nem indulnak el a korábban futó programok, akkor az Intel szerint a 15.40.42.5063-as, illetve régebbi meghajtókban még van DirectX 12 implementáció, de ilyen formában a potenciálisan kihasználható biztonsági rés is él.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés