Hirdetés

Intel Desktop Board Extreme DX79SR – cserejátékos a felsőházban

Szemfüles újságírók és olvasók már az NVIDIA GTX 690-ről készült sajtófotókon kiszúrták, hogy valami nem kerek a képen szereplő Intel gyártmányú, LGA2011 foglalatos alaplappal. A megfigyelés helyes volt, ugyanis a képen szereplő deszka, azaz a DX79SR hivatalos bejelentése akkor még nem történt meg.


Az árulkodó sajtófotó az NVIDIA GeForce GTX 690 bemutatójáról [+]

A VR-Zone információ szerint az X79 PCH-ra épülő DX79SI nem annyira váltotta be a hozzá fűzött reményeket, ugyanis a korai hírek sokkal több extráról szóltak, mint amivel valójában megjelent. Példának okáért említhető a 10 darab SATA port, amiből végül csak 6 darab jött össze rajtra, vagy a vártnál kevesebb USB 3.0-s kapu, melynek szintén megvolt a helye, csak az integráció hiányzott. Az Intel most pótolta ezen hiányosságok egy részét, így a SATA csatlakozópontok számát egy plusz Marvell SE9128 vezérlővel 8-ra bővítette és a hátoldali USB 3.0-s kivezetéseket egy vezérlőcserével megduplázta 4 darabra.


(forrás: VR-Zone) [+]

Ezen felül számos kisebb változást eszközöltek a tervezők a NYÁK-on. Néhány kondenzátort lecseréltek és eltűnt a PCI Express x16 foglalatok közötti switch áramkör, de hogy ezek milyen előnyökkel járnak majd, azt a gyártó egyelőre nem közölte. Mindenesetre a Sandy Bridge-E processzorokkal kompatibilis DX79SR alaplap árát az állítólag kivonásra kerülő DX79SI-hez képest jól felsrófolták, ugyanis a felsorolt összes változtatásért 50 dolláros felárat számítanak fel, így összességében véve a termék 299 dolláros árcédulát kapott.


(forrás: VR-Zone) [+]

Természetesen ezért az árért az SR változathoz is jár egérpad, IEEE 802.11b/g/n szabványú Wi-Fi és Bluetooth 4.0 USB-s vezérlő, valamint külső hőmérő kivezetés (thermal probe).

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Előzmények

Hirdetés