Hirdetés

Intel CPU-kat fogad az ECS új csúcslapja

Az ECS bemutatta Intel processzorokat támogató, NVIDIA nForce 590 SLI chipset köré épülő alaplapját, a PN1 SLI2 jelű modellt. Az alaplap LGA775 tokozású egy- és kétmagos processzorokat fogad, ideértve az újabb, Core mikroarchitektúrára épülő chipeket is; a rendszerbusz maximális szabványos órajele 1066 MHz. A négy memóriafoglalatba legfeljebb 16 GB összkapacitású, DDR2-667 vagy lassabb memória ültethető.

A lapkakészlet a – természetesen SLI-ben is kiépíthető – grafikus alrendszer számára kétszer 16 PCI Express sávot bocsát rendelkezésre; ezenkívül két PCIe x1, egy PCIe x4 és két PCI csatolóaljzat került az alaplapra. Meghajtók számára egy IDE csatorna és hat Serial ATA II port biztosított, a MediaShield technológia JBOD, illetve RAID 0, 1, 0+1 és 5 típusú tömbök rugalmas kialakítására ad módot.

Nyolccsatornás hangról egy Realtek ALC882 lapka gondoskodik; a dupla Gigabit Ethernet hálózati vezérlőt a chipsetbe integrálták, a DualNet és a First Packet technológia révén lehetőség nyílik a két interfész összefogására (port teaming), forgalompriorizálásra, illetve TCP/IP-előfeldolgozásra a CPU tehermentesítése érdekében. A PN1 SLI2 nem nélkülözi a FireWire csatolót sem.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés