Hirdetés

Beépítette a telemetriát az Arc meghajtóba az Intel

A Compute Improvement Program modul alapértelmezetten aktív, de telepítéskor nem kötelező kérni.

Manapság majdnem mindegyik grafikus meghajtó rendelkezik telemetriamodullal, ami leginkább azt a célt szolgálja, hogy az eszközillesztő fejlesztője hozzájuthasson bizonyos adatokhoz az adott gépről, amelyek segíthetik a későbbi hibajavítást. Az NVIDIA és az AMD már évek óta használ ilyen módszert, de abban különbözik az elgondolásuk, hogy a zöldek a telemetriát alapértelmezetten telepítik a felhasználó megkérdezése nélkül, míg a vörös oldalon a meghajtócsomag külön felhívja a modul jelenlétére a figyelmet, és opcionálisan kérhető annak aktiválása.

Most az Intel is bevezeti a saját telemetriáját, amely Compute Improvement Program néven fut, maga a modul alapértelmezetten aktív az Arc meghajtó telepítésekor, de nem kötelező kérni.

Az Intel a telepítőben nem, de egy külön weboldalon kitér arra, hogy miről is szól a Compute Improvement Program, így végeredményben megkapják a szükséges információt a felhasználók, hogy eldönthessék részt akarnak-e venni benne, vagy sem.

Kiegészítés: A hír megjelenését követően az Intel egyértelművé tette, hogy az Arc meghajtók tiszta telepítés során jelezni fogják a Compute Improvement Program jelenlétét, amit a felhasználóknak nem kötelező elfogadniuk, így a csomag egyéb komponenseit még telepíthetik. Szimpla frissítés esetében ez az üzenet nem jelenik meg, mivel a rendszer megjegyzi az első telepítéskor adott választ, és azt alkalmazza majd alapértelmezetten.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés