Hirdetés

Konfigurálhatóvá teszi a fejlett teljesítményoptimalizálást az új Arc meghajtó

A 30.0.101.1743-as verziójú csomag friss profilokat és hibajavításokat is kínál.

Az Intel elérhetővé tette a 30.0.101.1743-as verziójú, béta besorolású Arc drivercsomagot, amely az Alder Lake-H és -P kódnevű lapkák IGP-it, illetve az Arc A350M, A370M, A550M, A770M, illetve A380 jelzésű mobil és asztali GPU-kat támogatja. Az eszközillesztő új profilokat kínál a Monster Hunter Rise: Sunbreak, az F1 2022 és az Arcadegeddon című játékokhoz, amelyek az Arc sorozatú GPU-khoz vannak kalibrálva.

A friss csomag fontos újítása, hogy az Intel konfigurálhatóvá teszi benne az úgynevezett fejlett teljesítményoptimalizálást. A funkciónak egyelőre csak a 3DMark Time Spy és Port Royale tesztprogramokra van hatása, ugyanis ezekre alkalmazott a vállalat olyan jellegű kódcserét, amit már az UL Benchmarks effektíve csalásnak tekintett, így a korábbi meghajtók esetében ugyan lemérték az Arc VGA-k teljesítményét, de az eredményeket nem hitelesítették. Az alapértelmezetten kikapcsolt teljesítményoptimalizálás esetén ugyanakkor már jóvá lesznek hagyva a 3DMark eredmények is. Fontos ugyanakkor megemlíteni, hogy az aktivált teljesítményoptimalizálást a 3DMark továbbra sem fogadja el, vagyis leméri a hardver teljesítményét, de az adatbázisban nem hitelesített eredményként jelzik.

A meghajtóprogram hibajavításokkal is szolgál, többek között megszűnnek a Metro Exodus: Enhanced Edition (DirectX 12), az F1 2020 (DirectX 12), a Crossfire (DirectX 9), a Euro Truck Simulator 2 és a Horizon Zero Dawn (DirectX 12) nevű alkotások grafikai hibái, illetve az utóbbi cím játék stabilitása is megfelelő lesz a The Sims 4 (DirectX 9) és a Ghostwire: Tokyo (DirectX 12) mellett.

Az Intel új, Arc Graphics DCH, azaz modern besorolású drivercsomagja a 64 bites Windows 10 és 11 operációs rendszerre az előbbi linken érhető el, és természetesen a dokumentáció sem maradt le.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés