Hirdetés

Intel a hatodik sebességben!

Nyár végére kétszer annyi Northwood magos (0.13 mikron, 512 KB cache) P4-est ad el az Intel, mint Willamette magosat. Ez az első negyedévben pont fordítva volt! A harmadik negyedév végeztével pedig teljesen megszűnik a Willamette(-256) mag. A P4 alapú Celeronok is csak 2003 első feléig lesznek hozzáférhetőek.

A jövő év harmadik negyedévében a Prescott maggal (0.09 micron, 1 MB cache?) robbant az Intel, és előzetes tervek szerint a negyedév végére a Prescott már 33 százalékot szerez a P4-es piacon a Northwood kárára. Év végére ez az arány eléri az 50 százalékot!

Figyelembe véve, hogy milyen architekturális újításokat várnak a Prescottól (dupla méretű és hihetetlen sebességű "L1" cache, 32 bites ALU(-k), 1 MB L2-es cache, FPU újítások, esetleges 64 bites utasítás-kiterjesztés, 4+ GHz-es órajel... ráadásul a 32 bites végrehajtóegységek miatt a 4 GHz-es proci igazából a mostani, 16 bites ALU-val szerelt P4-esekhez képest 8 GHz-esnek felel meg...), úgy tűnik, az Intel papás-mamás helyett áttért a terminátoros játékra. Így az AMD-nek sem ártana az anyai szerepből kitörve egy "Schwarzisat" az asztalra csapni a Hammerrel...

  • Kapcsolódó cégek:
  • Intel

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés