Hirdetés

Inno 3D GeForce GT 430 4 GB – memória orgia

Nem az Inno 3D az első gyártó, melynek megfordult a fejében, hogy 4 GB VRAM-ot pakoljon egy olyan grafikus kártyára, melynek sok értelme nincs azon kívül, hogy a katalógusban jól mutat és lehet vele hencegni a haveroknak. Korábban egy Point Of View GeForce GTX 550 Ti lett egy hasonló marketingfogás áldozata, most pedig az Inno 3D követte a koncepciót egy szintén NVIDIA GeForce alapú kártyával, méghozzá egy GT 430-assal.

A több mint egy éve bemutatott, 96 CUDA magot és 16 textúrázó csatornát tartalmazó GF108 „Fermi” magos kártya teljesítményét tekintve leginkább a belépő szinthez áll közel, ezért a 128 biten kapcsolódó, alapkiépítésben 1 GB-os fedélzeti RAM is bőven elegendő lenne. Sajnos a 2 és (most már) 4 GB-nyi DDR3 memóriában rejlő előny ezen a szinten kihasználhatatlan, így várhatóan a teljesítményre nem is lesz hatással, főleg annak fényében, hogy a DDR3 chipek órajele 666 MHz-re lett visszafogva. A gyári ajánlás 800 MHz lenne, ugyanakkor az Inno 3D a GT 430-asok első felbukkanásakor is az említett 666 MHz-es memória órajelet használt az 1 GB-os kártyáján, míg a konkurencia VGA-i között 1800 és 2000 MHz-es változatokat is láthattunk.

Az aktív hűtéssel rendelkező kártya nem túl hosszú, viszont nem is alacsony profilú, ezért a gyártó valószínűleg nem kifejezetten a HTPC piacot tartja célkeresztben. A hátoldal viszont követi a referencia ajánlást, azaz HDMI, DVI és D-Sub kimenetek közül válogathat majd a vásárló, de már csak a jövő évben. Az Inno 3D árat egyelőre nem közölt.

Előzmények

Hirdetés