Hirdetés

Megérkezett az első gyárilag vízzel (is) hűtött GeForce GTX 1060

Az Inno 3D-é az elsőség, de az iChill GTX 1060 Black nem tisztán folyadékhűtést használ, hanem hibrid megoldáson alapul.

Várhatóan szép lassan elkezdenek szállingózni a gyárilag vízhűtéssel szerelt GTX 1060-as VGA-k, sőt az első fecske már meg is érkezett az Inno3D iChill GTX 1060 Black formájában, noha ez esetben nem tisztán folyadékhűtéses megoldással van dolgunk, hanem egy hibriddel. Ez a fajta hűtés nem ismeretlen, főleg nem az Inno3D műhelyéből, ahonnan rendszeresen kerülnek ki ilyen hűtéssel felvértezett VGA-k, melyek lényegében az Arctic Accelero Hybrid AIO megoldását takarják.


[+]

Ami a konkrét terméket illeti, a 6 GB-os kártyára került fel a fent nevezett hűtés, aminek alapjául a korábban piacra dobott léghűtéses GTX 1060 iChill X3 vezérlő NYÁK-ja szolgál. A GP106 GPU-ra illeszkedik a szivattyúval egybeépített blokk, mely egy 120 milliméteres szélgéppel szerelt radiátorral van összeköttetésben, míg a külön hűtőbordákkal ellátott GDDR5 memórialapkákat és tápellátókat a kártyán található 70 milliméter átmérőjű szélgép szellőzteti. Az iChill X3-hoz hasonlóan (sőt azzal megegyező mértékű) gyári tuning is belefért a keretbe, eszerint a GPU mag és boost órajele rendre 1569/1784 MHz-es, míg a 6 GB-nyi GDDR5 memóriachipek effektív 8,2 GHz-es frekvencián működnek.

Mivel a nyomatott áramköri lap már ismert, így megmaradt az egy darab 8 tűs PCIe kiegészítő tápcsatlakozó, valamint a dual-link DVI, HDMI 2.0b és három darab DisplayPort 1.4 kimenet. Némi extra, hogy a léghűtés takarólemezén a feliratok alatt többszínű LED-ek sorakoznak, melyek kéken, zölden vagy pirosan világítanak a GPU terheltségétől függően.

A gyártó hivatalos árat nem adott meg, de tőlünk nyugatabbra az online árlistákban 380-400 euró körüli árcédulákkal lehet találkozni.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés