Hirdetés

Információk az AMD 880G chipsetről

Korábban már beszámoltunk az AMD 2009-es évre tervezett útitervéről, most azonban friss információk érkeztek az RS880 északi és SB710 déli hídra épülő megoldásról, mely a 880G nevet viseli.

A HyperTransport 3.0 támogatással megáldott új északi híd videóvezérlője gyakorlatilag az RV620 kódnevű chip minimálisan módosított változata. Ennek megfelelően az integrált grafikus mag 40 shader processzort tartalmaz 8 textúrázó csatorna mellett. Továbbá a rendszer DirectX 10.1 kompatibilis, és támogatja az UVD 2.0 (Universal Video Decoder) technológiát, melynek köszönhetően első osztályú videolejátszási képességekkel van felvértezve. Természetesen Hybrid Crossfire alkalmazására is lesz lehetőség, ennek kihasználásához egy Radeon HD 3450 grafikus kártya szükséges, melyet a tizenhatcsatornás PCI Express 2.0 csatolóba kell helyezni. Az RS880 lapkához a DVI, a HDMI és a DisplayPort kimenetek használhatók, emellett - a SurroundView-nek köszönhetően - több monitorra is ki lehet terjeszteni a munkaasztalt.

Az SB710-es déli híd 12 USB 2.0 és 6 darab SATA-300 portot támogat, továbbá az OverDrive 3.0 támogatásnak köszönhetően a Socket AM3 tokozású processzorok egyes órajelvezérlésre vonatkozó újításai is kihasználhatók.

A lapkakészletre épülő termékek leghamarabb 2009 harmadik negyedévében érkezhetnek.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés