Íme a várható idei Packard Bell termékpaletta

A tegnapi napon tartotta meg az Expert Kft. szokásos éves partnernapját, ahol több gyártó képviseltette magát, köztük a Packard Bell is. Az esemény apropójából nem csak a teljes termékpaletta megtekintésére volt lehetőség, hanem betekintést nyerhettünk a cég idei terveibe, legalábbis ami a megvásárolható konfigurációkat illeti.

Az útitervben 10,1", 14", 15,6" és 17,3"-es kijelzővel ellátott gépek szerepelnek, amiből a legkisebb (DOT termékvonal) természetesen a netbook kategóriát jelenti, továbbra is Intel Atom platformon. A többi méretkategóriát az EasyNote E és V család fogja képviselni, tehát alapvetően belépő szintű és megfizethető notebookok érkezésére van kilátás.

Az E sorozatban Huron River alapra épülő 14"-es (NE) és 15,6"-es (TE) verziók érkeznek, amely lényegében kétmagos Sandy Bridge processzort jelent integrált grafikus vezérlővel, opcionális esetben kiegészítve egy NVIDIA GeForce GT 620M videokártyával. Az útiterv Brazos 2.0 platformmal szerelt konfigurációkat is megemlít, így ezek is fellelhetők lesznek amint hivatalosan elrajtolnak, de vélhetően a 17,3"-es opcióval idehaza nem találkozunk majd. A kizárólag fekete színben megvásárolható hordozható masinák a belépő szint ellenére rendelkeznek minden fontos funkcióval, így HD webkamerával, DVD-íróval, multi-touch touchpaddel, kártyaolvasóval, HDMI-vel stb.


[+]

Az úgynevezett bambuszos EasyNote V már feljebb helyezkedik a ranglétrán, így az E-nél kifinomultabb formavilág és anyagválasztás jellemzi. Nem mintha ezzel baj lett volna, de ne felejtsük el, még mindig nem a drága kategóriáról beszélünk, ehhez képest a V család kézbe véve igen minőséginek tűnt a megcélzott kategória ellenére. Persze ez esetben nem beszélhetünk szupervékony dizájnról és űrtechnikából kölcsönzött szuperkönnyű anyagokról, de teljesen vállalhatónak tűnt. Főleg ha figyelembe vesszük, hogy belsejében a továbbra is elérhető Sandy Birdge mellett az Ivy Bridge platform is húzhatja az igát; pontosabban a kétmagos Core i5 verzió, amit még az Intel eddig nem jelentett be hivatalosan.


[+]

A három színben (piros, fehér és fekete) megvásárolható sorozat fedele és a billentyűzet körüli burkolat színe passzolni fog egymáshoz. A V-k alapvetően kétféle változatban lesznek elérhetők: a 15,6"-es TV (1366x768 pixeles kijelzővel) és a 17,3"-es LV (1600x900 képpontos panellel). Mindkét notebookból lesz kizárólag IGP-s és dedikált VGA-s verzió, utóbbi esetben szokás szerint az NVIDIA GeForce kerül beépítésre (620M vagy 630M). A megszokottnál 20%-kal nagyobb multi-touch tapipaddal érkeznek, billentyűzetükről pedig nem hiányzik majd a numerikus rész. Konfigurációtól függően az USB 3.0 alapfelszereltség lesz, opcionálisan pedig Blu-ray combo optikai meghajtó is elérhető lesz.


[+]

Azok az idei konfigurációk, melyek alapból Windows operációs rendszerrel kerülnek forgalomba, kiegészülnek egy teljes verziós, biztonsági mentésre és visszaállításra alkalmas Nero programmal, valamint az Adobe Photoshop Elements is telepítésre kerül. Operációs rendszertől függetlenül pedig mindegyik variáns billentyűzetére felkerül az úgynevezett Social Networks Key, amivel közvetlenül elérhetők a legnépszerűbb közösségi és videomegosztó oldalak.

Packard Bell TV notebookszéria
Packard Bell TV notebookszéria [+]

Meg kell említeni, hogy a tavalyi portfólióból az általunk is tesztelt EasyNote NX, valamint a TSX széria még mindig kapható mint kifutó modell, így a gyártó akciós árcédulát aggatott rájuk, így vélhetően jutányos áron lehet majd hozzájuk jutni.

Színes gépek mindenütt
Színes gépek mindenütt [+]

Nem csak notebookok várhatók a Packard Bell idei kínálatában, hanem többek között érintőképernyős All-in-One PC és komplett számítógép is érkezik. Ezek magyarországi bevezetése a kereslettől függ főként, de a gyártó felkészült erre is. A oneTwo névre keresztelt All-in-One hardveresen hasonlít az Acer 5771z megoldására, de bőséges szoftverkörítést és egy Windows Media Center távirányítót kapott, valamint egy rakás zenei album kapásból elérhető rajta. A káva alján egy világító, de kikapcsolható Packard Bell logó dobja fel a külső megjelenést, míg a hátoldalon a HDMI bemenet és az antenna csatlakozója szolgáltatja az érdekességet – a digitális tévétuner is alapfelszereltség.


[+]

Az asztali konfiguráció, a Packard Bell imedia L is kellemes meglepetés. A koromfekete, rendkívül letisztult, microATX méretű alaplapot rejtő gépház előlapját picit megnyújtották, ide került a szokásos I/O panel a két USB-vel és jack aljzatokkal, valamint a kártyaolvasó nyílása. Az ODD a csapóajtóval ellátott 5,25"-es rekeszben bújik meg, ennek nyitása az előlap oldalsó részén található gombbal történik. Ezalatt – szintén rejtett formában – egy merevlemez rack bújik meg, tehát egy új tároló behelyezéséhez sem kell az oldallapot leszedni. Mindehhez persze a Packard Bell saját márkás kijelzőt és beviteli eszközöket kínál.


[+]

A kiállított modellben második generációs Intel Core i5 dolgozott NVIDIA GeForce 630 grafikus vezérlővel kiegészítve, azonban a végleges, idehaza is elérhető konfiguráció egyelőre még kidolgozás alatt van. Várhatóan ennél egy kisebb méretű modell, az imedia S megjelenésére is van kilátás, de a gyártó erről majd csak később fog bővebb részletekkel szolgálni.


[+]

Árakat természetesen egyelőre nem tudunk, hiszen a régi notebookokat leszámítva a formálisan bemutatott termékek még nem jelentek meg, így erre az információra még várni kell.

Azóta történt

Előzmények