Hirdetés

Íme a legújabb teljesen passzív hűtésű ház

A fázisváltásos hűtéssel foglalkozó Calyos bejelentette, hogy elkészültek első, teljesen passzív hűtésű házukkal, az NSG S0-val.

Itthon kevéssé ismert a Calyos nevű cég, amely évek óta foglalkozik fázisváltáson alapuló hűtési megoldásokkal például szerverek és adatközpontok számára. A vállalat legújabb terméke egy ilyen hőcsöves rendszert használó, passzív hűtési megoldást kínáló számítógépház, amelyet egy 30 napos Kickstater-kampányon keresztül elő is rendelhetünk.


[+]

Az NSG S0 nevű ház, azon kívül, hogy egész jól néz ki, és különböző speciális kivitelben is rendelhető (Battlefield Edition, LoL Edition, MSI Edition, és így tovább), a grafikus kártya és a CPU hűtésére kínál teljesen zajtalan megoldást azzal, hogy az ezek által termelt hőt hőcsövekkel a burkolatot alkotó méretes hűtőbordákra vezeti át. A rendszer központi eleme egy alumínium váz, amelynek egyik oldala az alaplapi tálca, a másik oldalra pedig a tápegység és a meghajtók kerülhetnek fel. Azt persze tegyük hozzá, hogy nem a Calyos terméke az első ilyen megoldás a piacon, például a Zalman TNN 500AF évekkel ezelőtt már tudta ezt, ráadásul a teljes zajtalansághoz passzív tápra és mondjuk kizárólag SSD-kből álló tárolóra is szükség lesz. Mindesetre akinek tetszik az NSG S0, az látogasson el a megfelelő Kickstarter oldalra, de készüljön fel, hogy mélyen a zsebébe kell nyúlnia: a ház „csupaszon” jelen pillanatban 594 euróba kerül szállítással együtt, de ez speciális korai ár, később már 650 euróért lehet majd megvásárolni a terméket.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés