Hirdetés

Az Imagination teljes dokumentációval segíti a Metal API-t

Az alacsony szintű hardverelérést biztosító grafikus API-k térnyerésével egyre több gyártó fontolja meg az elérhető GPU-architektúrák dokumentációját. A PC-piacot támadó gyártók közül az AMD és az Intel jó ideje dokumentálja hardveres fejlesztéseit, de más cégnél ez már nem jellemző. A jövő szempontjából viszont egyértelműen a dokumentáció biztosítása a kulcs a teljesítményhez, hiszen enélkül nem lehet gyors programot írni az új grafikus API-kra.

Az Imagination kiértékelte ezt a helyzetet, így bejelentették, hogy az új, v3.4-es PowerVR SDK tartalmazza a Rogue architektúrára épülő PowerVR megoldásokra vonatkozó dokumentációkat, ezen belül is a Series6 és a Series6XT opciók működése ismerhető meg.

Tulajdonképpen az Imagination az első cég az ultramobil piacot megcélzó érintettek közül, amely él ezzel a lehetőséggel, és részben az Apple Metal API-ja miatt teszik ezt. Az alacsony szintű hardverelérés ugyanis komoly változásokat hoz a megszokott fejlesztési modellekben, ugyanis azokat a funkciókat, amelyeket eddig egy grafikus eszközillesztő látott el, mostantól maga az alkalmazás vezérli, márpedig a hatékony működéshez okvetlenül ismerni kell a megcélzott architektúrák működését. Másképp szimplán nem lehet jól optimalizálni a programot, ami érezhető sebességvesztést eredményez majd az adott hardverre vonatkozóan.

A Series6 és a Series6XT megoldások dokumentációja az Android esetében is hasznos, ugyanis a PVRShaderEditor kiegészült a GLSL disassembly funkcióval, vagyis a fejlesztő mostantól látja, hogy az adott shader kód miképp fut le a Rogue architektúra épülő PowerVR IGP-ken belül, és a dokumentációk birtokában egyszerűen lehet javítani a már meglévő kód hatékonyságán.

A v3.4-es PowerVR SDK az alábbi oldalon érhető el a PowerVR Insider belépési jogokkal rendelkező fejlesztőpartnerek számára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés