Hirdetés

23,6”-es iiyama ProLite T2452MTS érintőmonitor olcsóbb kivitelben

A Windows 8-as éra beköszöntével a kijelző tapogatása többé nem csak a tabletek és az okostelefonok privilégiuma, asztali felhasználók körében is felmerült az igény némi maszatolásra. Az erre alkalmas monitorok viszont egyelőre nem mondhatók olcsónak, ezért ez a vágy a legtöbbször kielégítetlen marad. Azonban ha hajlandóak vagyunk vállalni némi kompromisszumot, akkor a piacon található pár kedvezőbb árú megoldást is. Ilyen például a frissen bejelentett iiyama ProLite T2452MTS.


[+]

A 23,6 hüvelykes képátlójú megjelenítő egyik költségcsökkentő megoldása, hogy az egyre nagyobb teret hódító IPS helyett egy TN+film panel lapul a készülékben, annak minden ismert előnyével és hátrányával. Az alkalmazott panel maximális fényereje 300 cd/m², kontrasztaránya 1000:1, míg válaszideje 2 ms. A másik takarékos megközelítés, hogy a felület nem kapacitív, hanem optikai úton érzékeli az érintéseket, így jelen esetben be kell érni egyidejűleg legfeljebb kétpontos irányítással, amely a klasszikus gesztusokhoz és navigáláshoz egyébként elégséges is. A tapogatás beüzemeléséhez a monitort nem csak videojellel kell ellátni, de egy USB porthoz is csatlakoztatni kell, az érintések pozíciója ezen keresztül jut a rendszer tudomására.


[+]

Az állvány magasságállítást és forgatást (pivot) nem engedélyez, azonban a támasztólábhoz hasonló felépítése miatt 37 fokig hátra lehet dönteni, ami ujjas vagy stylusos bevitel esetén lényegesen kevesebb energiabefektetést igényel, mintsem egy függőleges felület előtt hadonászni. A már említett USB csatlakozón kívül egy D-Sub, egy DVI-D és két HDMI videobemenet sorakozik hátán, valamint egy analóg audiokimenetet is kapunk, ha a két darab 2 wattos fedélzeti „hangrendszer” helyett valami izmosabbra vágynánk. A tervezők nem feledkeztek meg a 100 mm-es VESA furatokról sem, valamint Kensington zárolásra is felkészítették a megjelenítőt.


[+]

A 23,6”-es iiyama ProLite T2452MTS érintőmonitor minden igyekezete ellenére még sem nevezhető kifejezetten olcsónak, Japánban 2013. januárjában 390 dollárnak megfelelő árcédulával indítják útjára.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés