Hirdetés

144 Hz-en dolgozik a iiyama sztereó 3D-re tervezett óriásmonitora

A iiyama bejelentette, hogy elkészült a ProLite G2773HS-2 jelzésű monitor, mely 27 hüvelykes kijelzőt használ, a natív felbontása pedig 1920x1080 pixel. A TN panelre épülő, LED-es háttérvilágítást használó újdonság válaszideje mindössze 1 ezredmásodperc lesz (szürkéből szürkébe váltás esetén), amit a 300 cd/m²-es fényerő, valamint az 1000:1 kontrasztarány egészít ki. Utóbbit a cég dinamikus módban szerényen megakontrasztként jellemez. Kétségkívül olyan értékről lehet szó, amit ésszerű keretek között képtelenség számszerűsíteni, vagy csak a marketinges részleg rájött, hogy a vásárlók ráuntak a milliós nagyságrendű kontrasztarányokra.

A termék legérdekesebb része a 144 Hz-es frissítésre képes panel. Ez természetesen a sztereó 3D-hez kell, mely aktív szemüvegen keresztül valósítható meg, és egy-egy szemre 72 kép jut majd másodpercenként. Fontos, hogy a termék saját sztereó 3D-s rendszert használ, így bármilyen szabványos aktív szemüveggel kompatibilis, viszont a zárt technológiára épülő megoldásokkal már nem működik. A vízszintes és függőeleges betekintési szög sztereó 3D-s módban rendre 80 és 85 fok.


[+]

Az 5,6 kg-os, 647 x 239 x 454,5 mm kiterjedésű ProLite G2773HS-2 rendelkezik HDMI, DVI-D és D-Sub bemenettel, illetve egy 5 wattos összteljesítményű sztereó hangrendszerrel.

A iiyama az újdonság szállítását már megkezdte, viszont a vételára még nem derült ki, ám a hírek szerint 400 dollár körüli árcédula várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés