Hirdetés

Igazán környezetbarát monitorokat kínál a BenQ

A mai trendeknek megfelelően, új monitorjainak tervezésekor és előállításakor a Benq is igyekszik környezetbarát megoldásokat választani. A frissen bejelentett V Eco sorozat két taggal kezdi meg pályafutását, a 21,5 hüvelykes képátlójú V2200 Eco és a 24 hüvelykes V2400 modellel. Bemutatkozásuk után nem sokkal piacra is kerülnek, a megjelenésük még augusztusban várható, de az árukról egyelőre még nem számoltak be.


BenQ V Eco sorozat - Forrás: HiTechReview.com [+]

Az alacsony energiafogyasztás érdekében mindkettő LED-es háttérvilágítást kapott, ami 36%-kal kedvezőbb fogyasztást eredményezett a CCFL technológiát használókhoz képest. A változás a monitorok méretére és tömegére is jó hatással volt, 14,6%-kal könnyebbek és 21,2%-kal vékonyabbak lettek, ami kevesebb újrahasznosítható csomagolóanyag felhasználásával jár, és egyszerűbb szállítást biztosít.


Forrás: HiTechReview.com [+]

Az 1920x1080, azaz Full HD felbontású megjelenítők pontos adatairól egyelőre keveset árultak el. A LED-es megoldásnak köszönhetően az 5 000 000:1 kontrasztarány (dinamikus) is elérhetővé vált, amit kiegészít a BenQ Senseye 3 technológiája is, ami a színek tisztaságáért, gazdagságáért és mélységéért felelős, még sötétebb tónusú filmjelenetek megtekintésekor is.


Forrás: HiTechReview.com [+]

A V Eco modellek egyedi, aszimmetrikus kialakítást kaptak a V2400W modellhez hasonlóan, talprészük és a külső borítás 28%-a is újrafeldolgozott műanyagból készült. Mindezeket összevetve kiérdemelték a TCO 5.0, az RoHS, az EnergyStar 5.0, az EuP Energy, a PC3R valamint az EPEAT Gold minősítést.

  • Kapcsolódó cégek:
  • BenQ

Azóta történt

Előzmények

  • Három plusz egy monitor

    Három 24 hüvelykes, valamint egy nagy felbontású, de csak 22 hüvelykes LCD kijelző került a tesztpadra.

Hirdetés