Hirdetés

IFA 2013: Lenovo érdekességek Berlinben

Hatalmas lendülettel vetett bele magát a notebookként és tabletként is használható, érintőképernyős eszközök, vagyis hibridek ágazatába a Lenovo. Többféle megoldást is produkált, melyek közül a legeredetibb és szerintünk a legérdekesebb az IdeaPad Yogánál látott 360 fokban elforduló zsanér. Éppen erre alapozva született meg az új termékek széles választéka. A Yoga 2 Pro lényegében a korábbi Yoga 13 felfrissített változata, melyet korábban mi is teszteltünk. Kívülről csak apró részleteiben változott, fejlődött a készülék, így már csak 15,5 mm vastag és 1,39 kilogrammot nyom. Hardvere természetesen az Intel új, negyedik generációs, Haswell lapkára épülő Core i processzoraira alapoz. Az integrált grafikus vezérlőnek roppant magas, 3200x1800 pixel felbontású IPS érintőpaneles kijelzővel kell majd megbirkóznia. A Yoga 2 Pro SSD háttértárakkal és 1100 dolláros indulóárral érkezik majd. Windows 8.1-et telepítenek rá, így világos, hogy október második felében kerül a boltok polcaira.

Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro
Lenovo IdeaPad Yoga 2 Pro

A vállalati felhasználási területre szánt ThinkPadek körében is feltűnik egy Yoga modell. A nemes egyszerűséggel csak ThinkPad Yogának nevezett hibrid a ThinkPad X240-hez hasonlóan 12,5 hüvelykes érintőképernyőt kapott akár Full HD felbontással és minden bizonnyal IPS technológiával. Az öltönyös Yoga kisebb képernyője ellenére vastagabb és nehezebb lesz kommersz társánál a Yoga 2 Prónál, a Haswell processzor mellé viszont nem csak SSD-t, hanem legfeljebb 1 TB-os HDD-t is kérhetünk bele, továbbá TrackPoint pöcökegeret és OneLink dokkoló csatlakozót is kap. A ThinkPad Yoga novemberben érkezik, 949 dolláros kezdőárral.

Lenovo ThinkPad Yoga
Lenovo ThinkPad Yoga

A Lenovo új, IdeaPad Flex termékcsaládja is a Yogákhoz hasonló, igaz csak 300 fokban elfordítható zsanért kapott. A 14 hüvelykes Flex 14 és 15,6 hüvelykes Flex 15 notebookok alacsony fogyasztású, negyedik generációs Intel Core i processzorokat kapnak Intel HD Graphics 4400-as integrált grafikus maggal, ami 1366x768 pixel felbontású érintőképernyőt hajt. Legfeljebb 8 GB memóriát, adattárolónak 500 GB-os HDD-t vagy 128, illetve 256 GB-os SSD-t rendelhetünk hozzájuk, de az alig több mint két centiméter vastag gépházba optikai meghajtót nem építettek. A kisebb, 14 hüvelykes IdeaPad Flex 799, a nagyobb, 15,4 hüvelykes 829 dolláros ártól indít.

Lenovo IdeaPad Flex 14
Lenovo IdeaPad Flex 14 [+]

Az Flex termékcsalád harmadik tagja a húszhüvelykes Flex 20 egybegép. Lényegében a 27 hüvelykes Lenovo IdeaCenter Horizon kisebb és olcsóbb változatának fogható fel, és úgy néz ki, mint egy alaposan felpumpált tablet. Egészen pontosan 19,5 hüvelykes és IPS paneles az érintőképernyője, amire viszonylag kevés, 1600x900 pixelt pakoltak. Egy adag társasjátékot telepítettek rá, melyeket vízszintesre fordított képernyőn lehet játszani, de a hátsó támasztó révén klasszikus LCD-PC-ként is használhatjuk a készüléket. A gép gyomrában mi más lapulna, mint Haswell alapú Intel processzor, a pontos típusát viszont egyelőre nem tudjuk, így az IGP típusa sem ismert, ahogyan a mellé választható rendszermemória mennyisége sem. Az adattároló 500 GB-os HDD vagy kisebb SSD lehet, optikai meghajtót nem láttunk a gépházon. A húszhüvelykes Lenovo Flex 20 kilencszáz dolláros árcédulával indít majd, ez nagyjából a fele a 27-es Horizon árának.

Lenovo Flex 20
Lenovo Flex 20

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés