Hirdetés

IFA 2022: felakasztható tévét villantott a Panasonic

A készülék elektronikája és tunerei egy külső dobozra kerültek, ahonnan vezeték nélkül kapja a jeleket a képernyő.

A Panasonic kutatási és fejlesztési központjaiban továbbra is gőzerővel folyik a munka, legalábbis erre utal, hogy a cég az IFA szakkiállításon előrukkolt egy igen különleges televízióval.


[+]

Az egyelőre prototípus fázisban lévő modellnek nincs hagyományos értelemben vett talpa, a falra szánják, és akár teljesen fel is lógatható. A hátlapja teljesen sima, miközben igen vékony, és ez annak köszönhető, hogy az elektronika nagy része, a képfeldolgozó chip, a tunerek és a csatlakozók egy külső dobozon kaptak helyet. A pláne ebben az, hogy a képi- és hangjeleket vezeték nélküli úton juttatják el a kijelzőre erről a dobozról, tehát gyakorlatilag bárhova pakolható a rendszer a szobában.

A terméktől a jövőben a vállalat igen sokat vár, de azzal kapcsolatban még nincs döntés, hogy mikor és milyen áron vásárolható majd meg. A cég korábban intenzíven fejlesztett egy dupla paneles LCD megjelenítőt is, ám az eseményen megtudtuk, hogy az igen jó valós kontrasztot produkáló megjelenítő fejlesztését leállították, azaz az ígéretesnek tűnő projektet halálra ítélték.

Előzmények

Hirdetés