Hirdetés

IFA 2019: szuperszélásvásznú mozitévét villantott a Hisense

A vállalat egy 21:9 képarányú, 5120x2160 képpont felbontású modellel kísérletezik.

A Hisense azon cégek közé tartozik, amely folyamatosan keresi a saját útját, és a cég az idei IFA kiállításon is előállt néhány különleges termékkel. Ezek közé tartozik a HZ81U7F típusjelzésű, Movie Wall fantázianevű termék, amely egy 21:9 képarányú, ultraszéles tévé.

Hisense Movie Wall
Hisense Movie Wall [+]

Az 5120x2160 képpont felbontású eszközből nem hiányzik az okostévé platform, amely tartalmaz egy előre telepített médialejátszót, és módot ad különféle netes alkalmazások futtatására is. A termékbe direct LED háttérvilágítási eljárás került, azaz a fénykibocsátó diódákat rács alakzatban helyezték el a panel mögött. Ezeket 442 egyedileg vezérelhető csoportra osztották, azaz a Local Dimming funkció sem hiányzik. A hangszórókat a képernyő két oldalán helyezték el a tervezők, és úgy tapasztaltuk, hogy ez a megoldás egészen jól képes a sztereó hangtér megteremtésére.

Le is ültünk a készülék elé helyezett kanapéra, és töltöttünk ott egy jó negyedórát. Továbbra is azon a véleményen vagyunk, hogy a 21:9 képátló egy tévé esetében nagyon fura (a Philipsnek is volt korábban egy ilyen projektje), és valószínűleg azért eltart egy darabig amíg megszokja az ember. Bár a körülmények korántsem voltak ideálisak, hiszen sok neon, reflektor világított mindenfelé a környéken, a képi világ egészen jónak tűnt. A cég standján nem nagyon találtunk senkit, aki kedves mosolygáson kívül bármi más információval tudott volna szolgálni arról, hogy mennyibe fog kerülni ez a 81 hüvelykes képátlójú, szokatlan termék.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés