Hirdetés

IFA 2018: kisebb, olcsóbb Fritzbox

A 7530 az új formatervvel érkezik, és gigabites Ethernetet, illetve IEEE 802.11ac-s Wi-Fit is kínál.

Azon kívül, hogy megérkezett a FritzOS hetedik verziója (érdemes is ellenőrizni az otthoni routereket), az AVM még néhány új hardvert is kiállított – közöttük is első sorban a pár hét múlva a boltokba kerülő Fritzbox 7530-at, amely a nálunk is tesztelt 7590 kisebb és olcsóbb testvére. Ez utóbbi körülbelül 150 eurós ajánlott árat jelent, tehát még mindig nem a tízezres kategóriáról beszélünk, de cserébe megkapjuk a német gyártótól megszokott rengeteg extra funkciót, illetve a FritzOS 7-tel egy egész jól működő mesh rendszert is kiépíthetünk vele.


[+]

Az új formatervvel érkező 7530 integrált DSL modemmel is rendelkezik, és 4 darab gigabites LAN portja van, melyek közül egyet WAN portként is bevethetünk. A Wi-Fi részleg 5 GHz-en maximum 866 Mbps sávszélességre képes, a 2,4 GHz-es sávban pedig 400 Mbps-ra számíthatunk, legalábbis elméletben. USB portból egy darabbal szerelték fel a készüléket a tervezők, és persze a DSL modem meglétének köszönhetően a szokásos telefonos funkciókkal – és integrált DECT állomással – is el leszünk látva.


[+]

A másik újdonság a Fritz Repeater 3000, amely szintén a mesh irányba lép előre az eddigi jelismétlőkhöz képest, ugyanis az eddigi kettő helyett három rádió került bele, így az egyik 5 GHz-es sávot dedikált backhaul csatornaként is képes alkalmazni a FritzOS 7-et futtató router felé. A készülék kombinált sávszélessége 1733 Mbps a rádiós oldalon, ezenfelül pedig két gigabites LAN portot is kapunk. A formával kapcsolatban megjegyeznénk, hogy ezúttal már nem közvetlenül a fali konnektorba kell csatlakoztatni, hanem hagyományos, külső tápegységet használ, így máshol is elhelyezhető. A megjelenésre a negyedik negyedévben számíthatunk, az ajánlott ár 130 euró lesz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AVM

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés