Hirdetés

IFA 2018: három az igazság a Razernél

Új Kraken headset, Mamba egér és Blackwidow billentyűzet bukkant fel a gyártó standján, RGB-be öltöztetve.

Sejtelmes félhomály fogadott minket a Razer standján, ami nemcsak a fotózás miatt bosszantó, hanem azért is, mert sok esetben arra utal, hogy az adott gyártónál a fejlesztések szinte kizárólag az RGB világítás beépítésére koncentrálódtak. Szerencsére vagy sem, a Razer ezen a lépésen túl van már, így az új headset, egér és billentyűzet hármasnál más újdonságokat is találunk.


[+]

Kezdve a sort a headsettel, a Kraken Tournament Edition az első THX Spatial Audióval rendelkező ilyen termék a piacon – ez a megoldás az ígéretek szerint a versenytársaknál pontosabban pozicionálja a zajokat a virtuális hangtérben, ami elsősorban a pörgős FPS-ekben jöhet jól a játékosoknak. A teljes fülünket lefedő, a Kraken 7.1 v2 továbbfejlesztéseként is felfogható eszköz USB-s és analóg csatlakozókat is kínál, az előbbi esetben egy teljes értékű, a kábelbe épített vezérlővel. További extra még a 7.1 v2-ben csak opcióként megjelenő hűtőzselével töltött fülpárna, ami itt már sztenderd felszereltség – a szeptemberre várható füles ajánlott ára 100 euró lesz.


[+]

A következő termék a Mamba Wireless egér új verziója – egy, külsejében az elődre nagyban emlékeztető rágcsáló, hét gombbal, dokkoló helyett standard USB-s töltéssel, megnövelt, így 50 órát elérő üzemidővel, 106 grammos tömeggel. Az új egérbe belekerült a Razer ötödik generációs szenzora (amely a Pixart PMW3588-re épül) is, vele pedig 16 000 cpi-re nőtt a felbontás lehetséges maximuma. A gombok alatt a Razer saját neve alatt megjelenő kapcsolók lapulnak, 50 millió lenyomásos élettartammal. Ez a készülék már a napokban elérhető lesz, ára 100 euró körül mozoghat.


[+]

Végül a harmadik újdonság a Blackwidow Elite billentyűzet: ez gyakorlatilag az általunk tesztelt Chroma v2 utódja, amely szintén a Razer saját mechanikus kapcsolóira épül, és dedikált médialejátszó gombokkal, illetve egy hangerőt állító tekerővel is felszerelték a tervezők. A kapcsolók élettartama a cég szerint eléri a 80 millió leütést, a billentyűzet pedig végre saját memóriát is kapott, így nem muszáj a Razer fiókhoz csatlakozni a különböző profilok, beállítások letöltéséhez. A Blackwidow Elite is elérhető már – ára razeres szintű, azaz 180 euró körül mozog.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Razer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés