Hirdetés

IFA 2017: vírusként terjed a tapétatévé

Több kisebb, másodvonalbeli gyártó kínálatában is felbukkantak ezek az ultravékony modellek.

Az IFA -1. napján nagy megdöbbenéssel vettem észre, hogy van már a Metznek is ultravékony, mindössze pár milliméter vastag OLED tévéje. Nagyon hasonló ahhoz, amit az LG Wallpaper néven bemutatott a CES-en, és azóta már hazánkban is forgalomba hozott.

Toshiba és Vestel papírvékony OLED tévék Toshiba és Vestel papírvékony OLED tévék
Toshiba és Vestel papírvékony OLED tévék [+]

Akkor még alig néhány stand volt kész, de most, hogy már mindenkié teljes gőzzel üzemel, meg kellett állapítanom, hogy egyáltalán nem annyira egyedi a Metz húzása. Azóta ugyanis sikerült megnézni a Toshiba, a Vestel és a Grundig kiállítóterét is, ahol szintén helyet kaptak az ilyen típusú, falra cuppantható készülékek. A prímet továbbra is az LG viszi, hiszen a dél-koreai konszern standján több ilyen modell volt kipakolva, mint a többi helyen összesen. De ettől függetlenül ki lehet jelenteni, hogy ez a koncepció terjed, és nem is feltétlenül az elsővonalbeli márkáknál.

A Samsungnál alapból nem jöhet szóba ez a megoldás, hiszen ők radikálisan elzárkóznak az OLED-től. A Sonynál sem találkoztunk ilyesmivel, a Panasonicnál pedig azt árulták el, hogy jelenleg nem foglalkoztatja őket a tapétatévé projekt. Jelenleg egyébként összesen 12 gyártó kínálatában találhatóak meg az OLED televíziók, abból hat rendelkezik ilyen kialakítású készülékkel, hiszen a Skyworth-nek is van ilyen Kínában.

Hirdetés