Hirdetés

IFA 2017: egész ötletes a Logitech új billentyűzete

A Craft nem játékra, hanem munkára készült, ehhez pedig egy különleges vezérlőtárcsával is kiegészítették.

Egy érdekes új billentyűzetet és egy bluetoothos hangfalat is bemutatott a Logitech az IFÁ-n. Kettőjük közül a Craft névre hallgató klaviatúra az egyedibb: a lapos és dizájnos készülék bal felső sarkába egy alumíniumból készült korong került, amelyet megérintve és forgatva extra funkciókat érhetünk el, gyorsan és kényelmesen. Ezek az extra funkciók szoftver- és helyzetfüggőek, így például nagyon kényelmesen lehet vele a Photoshopban expozíciót állítani vagy betűméretet módosítani Wordben. A magyarul Koronának hívott vezérlőelem felső része érintésérzékeny, ide koppintva tudjuk kiválasztani az adott helyzetben elérhető funkciókat, amelyeket aztán a korong forgatásával lehet finomhangolni vagy beállítani.


[+]

A Craft tökéletes működéséhez szükség van szoftveres támogatásra is, a Logitech ezt jelen pillanatban a Adobe Photoshop, Illustrator, Premiere és InDesign CC 2017, illetve a Word, PowerPoint és Excel 2010/2013/2016 esetében kínálja. Egyéb helyeken a Korona mint szimpla tekerő működik, tehát lehet vele például a Windowsban hangerőt állítani. Maga a billentyűzet vezetékes és vezeték nélküli csatlakozással is működik, az utóbbi Unifying vevőt vagy Bluetooth adaptert igényel.


[+]

A 430x149x32 mm-es és 960 grammos új billentyűzet szeptember közepe felé érkezik, ára pedig meglehetősen húzós lesz: 200 euró.

A billentyűzet mellett megjelenő hangfal az MX Sound, amelyet a gyártó prémium termékként aposztrofál. Az ára mindenesetre 100 euró lesz az októberi megjelenéskor.


[+]

Maga a készülék két bluetoothos eszközzel párosítható egy időben, ezenfelül pedig vezetékes bemenetet is kínál, a hangot pedig 15 wattnyi teljesítménnyel rendelkező hangsugárzók és hátrafelé néző reflexcsövek biztosítják. Sajnos a belső felépítésről és specifikációkról ennél részletesebbet nem árultak el, de az az érzésünk, hogy itt azért főleg a dizájnra koncentráltak, hiszen a vezérlés például egy érintésérzékeny, háttérvilágítással rendelkező panelre került, ami egy érintés nélküli intéssel aktiválhatunk.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés