Hirdetés

IFA 2015: a Philips nagyon ígéretes tévét leplezett le

A kifejezetten szépre sikerült 9600 széria hatalmas fényerővel, elképesztő színgazdagsággal, 4 oldalas Ambilighttal, és HDR támogatással kecsegtet.

Az IFA előtt volt szó róla, hogy talán a Philips is bemutat egy OLED tévét, sőt ezt az információt nekünk áprilisban a cég holland munkatársai nem hivatalosan meg is erősítették, ám erre mégsem került sor – sajnos. De azért vigasztalhat a tudat, hogy idén sem maradunk Philips csúcstévé nélkül, hiszen a 9600 sorozat 65 hüvelykes tagját, a 65PUS9600-t is kiállították Berlinben, és hamarosan meg is lehet venni, egyelőre még ismeretlen áron. Olcsó biztos nem lesz.

65PUS9600
65PUS9600 [+]

Mindenesetre aki beruház rá, egy abszolút csúcskategóriás LCD tévét kap, amely képes az Ultra High Definition felbontású, és a High Dynamic Range tartalmak megjelenítésére egyaránt. A maximális fényereje 1000 cd/m², aminek köszönhetően állítólag a HDR videóknál elképesztő színgazdagság megteremtése válik lehetségessé, a technikai specifikációk szerint pedig a dinamikus kontrasztarány értéke elérheti a 10 000 000:1 értéket. Ezen kívül megkapta a cég saját fejlesztésű, különféle képjavító eljárásokat, így például a felbontás felskálázást és a 2400 Hz interpolációs technológiát tartalmazó Perfect Pixel Ultra HD fantázianevű csomagját.

Philips 65PUS9600
Philips 65PUS9600 [+]

A háttérvilágítást biztosító LED-eket mátrixszerűen helyezték el, és összesen 256 egyedileg vezérelhető csoportba osztották. Az Android TV okostévé rendszerrel ellátott készülékből természetesen nem hiányzik a vállalat exkluzív, környezetet fényárba borító Ambilight technológiája, amelyből a négyoldalas változat került a modellbe. A dizájnja kifejezetten jól sikerült, köszönhetően a teljesen fém keretnek és az alsó panelbe épített, hangsúlyos, integrált 50 wattos névleges kimeneti teljesítményt produkáló hangrendszernek.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés