Hirdetés

IFA 2015: Cherry Trail platformot kapnak az Acer Aspire Switch alakváltó gépei

Az Acer a jelenleg is zajló berlini IFA kiállításon bejelentette, hogy Aspire Switch 10 és 10 E típusjelzéssel ellátott 2 az 1-ben hibrid notebookjait némi továbbfejlesztésnek vetették alá. Ennek következtében az eddig használt "Bay Trail" Intel Atom SoC-ok helyét a nála jóval modernebb és gyorsabb IGP-vel megáldott új Atom család veszi át, aminek alapja a Cherry Trail platformba tartozó Cherryview lapka.


[+]

Egészen pontosan az Intel Atom x5-Z8300 SoC kerül majd az Acer masináiba, ami mellé maximum 2 GB DDR3L memória kerül 32 vagy 64 GB eMMC tároló kíséretében. Lényegében tehát csak a SoC változott, ami egyébként továbbra is négymagos, alap- és turbó órajele 1,44/1,84 GHz, SDP fogyasztása 2 watt, szemben a korábban alkalmazott Z3735F SoC-val, ami 1,33/1,83 GHz-n ketyegett 2,2 wattos SDP mellett.


[+]

Ami a külsőt és a felszereltséget illeti, apróbb finomítások lesznek csak a mostantól SW3-016 (Switch 10 E) és SW5-014 (Switch 10) modellszámozást viselő gépeken, például ez utóbbi kap egy USB Type-C csatlakozót, méretei pedig pár milliméterrel módosulnak, de ezek nem számottevőek. Természetesen az új Switch modellekre alapból a Windows 10 operációs rendszer kerül, árukról azonban még nincs hír, de valószínűleg a most piacon lévő masinák Switch-ek árfekvését követik.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés