Hirdetés

IFA 2014: bemutatkozott az Acer Aspire R14

Nagyon sokszor bebizonyosodott már, hogy a csilli-villi figyelemfelkelőt megoldásoknak inkább reklámértéke van, a bevétel döntő részét pedig az egyszerűbb, racionális termékek produkálják. Könnyen így lehet ez a látványos, oldalra felnyúló támasztókkal hatféle pózba állítható Acer Aspire R13 és a sokkal egyszerűbb Aspire R14 esetében is. Utóbbinak a Lenovo Yoga modelljeinél megismert, teljesen körbeforgatható zsanérja van, amivel nem csak notebook és tablet, hanem köztes, sátor és képnézegető pózt is beállíthatunk.


[+]

Az Aspire R14 erőssége nem a különleges formában, hanem az egyszerűségben és olcsóságban rejlik. Tizennégy hüvelykes érintőképernyője mindössze 1366x768 pixel felbontású, processzorból pedig olcsó Intel Pentiumot is kérhetünk bele, miközben memóriája a kategóriában megszokott 8 GB-nál több, akár 12 GB is lehet. Adattárolók terén 500 GB-os és a 1 TB-os merevlemez a választék, kérhetünk kisebb SSD-t is, egyes modellek pedig GeForce 820M grafikus alrendszer segíti az Intel integrált megoldását.


[+]

Az Aspire R14 nyitóára olyan szintre le tud menni, ahol eddig nagyméretű, teljesen kifordítható vagy levehető képernyős, hibrid notebookot még nem láttunk. Az októberben érkező készülék vételára 500 euróról (kb. 155 000 forint) indít majd, ami közel százezer forinttal alacsonyabb a Lenovo Yoga 2 13 alapáránál.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Acer

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés