Hirdetés

IFA 2010: 3D-s őrület a Samsungnál is

Az már megszokott, hogy a Samsung nagyon odafigyel az IFA kiállításra. A vállalat általában a legnagyobb, leglátványosabb standot építi fel, és számos konkurensével ellentétben az utóbbi években mindig ott volt a vásáron. Hagyományosan ilyenkor lebbentik fel a fátylat a karácsonyi szezonra szánt termékekről, és ez idén sem történt másként.

Samsung UN65C8000
Samsung UN65C8000

A konszernnél imádják a számokat, ez már régen kiderült. Folyton versenyben vannak a világ legvékonyabb tévéje címért, és ezzel párhuzamosan a képátló állandó növelésének is élharcosai. Berlinben a nagyközönség is megcsodálhatta a C8000 típusjelzésű, Full HD-s felbontást kínáló készüléket, amely 65 colos kijelzővel büszkélkedhet. A LED-es háttérvilágítást alkalmazó televízió természetesen képes a Local Dimmingre, azaz a fényt szolgáltató LED-ek bizonyos csoportjait ki tudja kapcsolni a tartalomtól függően.

A vállalat közleménye szerint a képminőséget tovább sikerült javítani, többek között a saját fejlesztésű 800 CMR névre hallgató technológiának köszönhetően. Az UN65C8000 októberben kerül majd a boltokba. Akinek felkeltette volna az érdeklődését, az hozzávetőleg 6000 eurós árazással számolhat.

Samsung C680
Samsung C680

A Samsung az LCD mellett plazmában is nyomul, így két olyan televíziót is bemutattak, amelyek erre a technológiára épülnek. A C680 és a C490 egyaránt 50 hüvelykes képernyővel bír, továbbá támogatják 3D-s tartalmak megjelenítését. A hangzatos Plasma+ technológiának és a Clear Image Panelnek köszönhetően állítólag tovább sikerült növelni a betekintési szöget, továbbá a tavalyi modellekhez képest 40%-kal csökkent a fogyasztás is. A DLNA tanúsítvánnyal rendelkező televíziók természetesen képesek a különféle netes tartalmak megjelenítésére, ám a legjobb az egészben a viszonylag alacsony árazásuk: a C680 1350, míg a C490 1100 euróba kerül.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés