Hirdetés

IFA 2009: a Fujitsu notebook újdonságai

A 2009-es IFA szakkiállításon sok új terméket mutatott be a Fujitsu. Ezek közül elsőként a hordozható számítógépeket vesszük szemügyre. Megjelent az Amilo sorozat új tagja, az Xi 3670, ami a tavaly bemutatott Xi 3650 frissített változata. A fekete-fehér noteszgép ezúttal fekete-piros színekben pompázik. A notebook egy asztali gép teljesítményét sűríti magában, azaz igazi DTR gép. Ezt már monitora is sejteti, hiszen 18,4"-os került bele. A Fujitsu notebooknak két változatáról tudunk eddig. Az óriás 2,1 GHz-es T6500-as Intel Core 2 Duo processzorral vagy a 2 GHz-en dolgozó Q9000 Core 2 Quaddal van felszerelve. Ezek mellé 4 GB DDR3 memória és egy 500 vagy 1000 GB-os merevlemez társul. A grafikus kártyája pedig az NVIDIA Geforce GT130M lesz. Optikai meghajtóként Blu-Ray-kombót kapunk hozzá.

A 16:9-es képernyő felbontása a jobban felszerelt gépezet esetén 1920x1080 pixel. Természetesen az N-es Wi-Fi kártya, az 1,3 megapixeles webkamera, a 15 az egyben kártyaolvasó és a távirányító jár mindegyikhez. A 3,9 kilogrammos Xi 3670-en találunk még HDMI portot is. Nyolc cellás akkumulátora négy és fél óra működést biztosít. Az ára 900 és 1400 angol font előtelepített Windows Vistával. A notebookhoz adnak egy GL-5600 egeret és HS P2000 Vibra fejhallgatót is. A Wii kezelőpanel és az „AirMouse” funkcióit ötvözve, különleges kiegészítőkkel (pl. Air Command) biztosítja felhasználóinak a több órás zavartalan játék lehetőségét


[+]

A másik két érdekesség a cég első multitouch érintőképernyős notebookja, a Lifebook sorozatba tartozó T4410 és a T4310. A kis hordozható gépek 12"-os Wacom kijelzővel érkeznek, ami már sokat sejtet, hiszen a cég fő profilja a professzionális digitalizáló és digitális táblák gyártása. Magát a kijelzőt nyolc hónapja mutatták be, de ez az első eset, hogy egy notebookba került. Egyelőre egyszerre két ujjat érzékel a képernyő, de később szoftverfrissítésekkel ez bővülni fog. A monitor LED háttérvilágítású és egy fényérzékelő szabályozza a fényerejét automatikusan. A Lifebookokhoz egy 15 fokozatú nyomásérzékenységű tollat is kapunk.

A notebookok Intel Core 2 Duo processzorral, kivehető optikai meghajtóval vannak felszerelve. A T4310 meghajtójának eltávolításával egy második akkumulátort tehetünk a gépbe, ami az alapesetben hat órás működési időt kilencre bővíti. A vezeték nélküli adatátvitelt N-es Wi-Fi modulon, Bluetooth-on vagy 3G/UMTS modemen keresztül bonyolíthatjuk le. Került rá három USB port, Firewire 400 és HDMI csatlakozó is. Windows 7 operációs rendszerrel kapható. Várhatóan év vége felé érkeznek az első modellek, az árakról egyelőre nem tudni semmit. A T4310-et elsősorban magánszemélyeknek ajánlja a gyártó, a T4410-et pedig üzleti felhasználásra. Ez utóbbin van ujjlenyomatolvasó, nagyobb az akkumulátora és port replikátor is beszerezhető hozzá.


[+]

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés