Hirdetés

IFA 2020: Egészségügyi robotokat állít csatasorba az LG

A vállalat a járvány miatt fokozta a kórház androidok kifejlesztésére szánt energiáit.

Az IFA 2020 kiállításon az LG hologramként megjelenő technológiai vezetője, Dr. I.P. Park kifejtette, hogy a járvány miatt sok bizonyos mértékben megváltoztak a vállalat fejlesztési stratégiái.


[+]

Konkrétan kiemelte a robotokat, melyekkel közel egy évtizede foglalkozik a cég, de a pandémia miatt fokozták az erőfeszítéseiket e téren. Az LG CLOi robotkínálata a távolságtartást segítve biztonságos lehetőséget kínál a szolgáltatásnyújtásra a kórházakban vagy éttermekben.

2020. júliusa óta az LG CLOi kiszolgálóróbotjai (ServeBots) Dél-Korea néhány közösségi helyszínén már munkába is álltak. Hozzátette, hogy a robotika terén úttörő vállalatként az LG a CLOi platformra építve, az automatizált vezetésre, a helyzetanalízisre és a mozgásszabályozásra fókuszálva kívánja bővíteni robot-ökoszisztémáját, és célként fogalmazta meg, hogy a piac növekedését szolgáló élvonalbeli termékek kifejlesztéséhez szükséges időt is lecsökkenti. Dr. Park beszédében azt is kifejtette, hogy a nyílt forráskódú Robot Operációs Rendszer (Robot Operating System, ROS) 2-vel kompatibilis CLOi 2.0 az emberi interakció hatékony helyettesítője lehet, mindez pedig kulcsszerepet játszhat a járvány elleni védekezésben, ugyanis azáltal, hogy egészségügyi intézményekben is kiváltható a humán erőforrás robotokkal, csökkenthető annak a veszélye, hogy a létfontosságú feladatokat ellátó ápolók és orvosok elkapják a betegséget.

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Hirdetés