Hirdetés

Ideum Platform és Pro méretes és villámgyors tabletasztalok

Az okostelefonokon és tableteken való maszatolás mára már teljesen beszivárgott az életünkbe, egy érintésérzékeny kezelőfelület működtetése általában természetszerű és magától értetődő, éppen ezért nem meglepő, hogy az elmúlt években több gyártó is próbálkozott egy olyan „okosasztal” létrehozásával, amely akár egy állványra rögzített doppingolt tabletnek is tekinthető. Eme törekvésnek kitűnő példái az Ideum legújabb termékei, a Platform és a Pro, amelyek minden szempontból igyekeznek a legtöbbet nyújtani a vásárlóknak.


[+]

Közös vonásuk az 55 hüvelyk képátlójú, LED-es háttérvilágítású kijelző, amely Full HD (1920x1080 pixeles) felbontással és magas képfrissítéssel rendelkeznek, utóbbi érték a Platform esetében 240 Hz, a Pro megoldásnál pedig 120 Hz. A méretes megjelenítő egyszerre akár 40 tapintást is képes elkülöníteni egymástól, amire szükség is lehet, hiszen a gyártó elsősorban olyan környezetbe szánja asztalait, ahol többen körbeállva egyszerre tapogatják a felületet. A 64 bites Windows 7 Professional operációs rendszeren a GestureWorks és Open Exhibits környezetek gondoskodnak a maximális felhasználói élményről, valamint saját programok fejlesztését is lehetővé teszik.


[+]

Hardver szempontjából mindkét masina igen jó erőben van, megjelenésükhöz igazodva a Platformnak nem csak az állványa, de számítási kapacitása is karcsúbb. Benne egy kétmagos Intel Core i7-2720M processzor ketyeg 8 GB rendszermemória társaságában, viszont dedikált videokártyával nem rendelkezik, így a méretes panel meghajtásának feladata a központi egységben lapuló HD Graphics 3000-es IGP-re hárul. A rendszer és az adatok tárolására két darab 256 GB kapacitású SSD áll rendelkezésre. Vezeték nélküli kommunikációra Bluetooth és IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi adapterével képes, de az állványon megtalálhatók a legfontosabb csatlakozók, mint a hang- és képkimenetek (HDMI), illetve bemenetek, valamint az USB 3.0-s portok.


[+]

A Platformhoz képest a Pro már ránézésre is erőteljesebb megjelenésű, amit combosabb állványának köszönhet. Ebben már egy komolyabb konfiguráció szorgoskodik, így a középpontban egy négymagos Intel Core i7-2600-as processzor áll, ám a rendszermemória jelen esetben is 8 GB. A dupla SSD-t itt két darab, RAID 1-be kötött 500 GB-os merevlemezre cserélték, és a termék egy dedikált VGA-t is kapott az 1 GB-os NVIDIA Quadro 600 formájában. Felszereltsége nagyjából azonos a Platform esetében látottakkal, de egy DVD-olvasóval azért kiegészült a repertoár. A nagyobb beltérnek köszönhetően két darab 75 wattos erősítő, Yamaha hangfalak és egy 1000 VA-es teljesítményű szünetmentes tápegység is beépítésre került.


[+]

Vételárukat sajnos nem sikerült kideríteni, de mielőtt bárki felpattanna, hogy lecserélje „buta” dohányzóasztalát egy ilyen masinára, érdemes szem előtt tartani, hogy milliós nagyságrendű árcédula várható.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Ideum

Hirdetés