Hirdetés

Idén sok DDR4-es fejlesztéssel készül a Hynix

A Hynix az idei évben lényeges fejlesztésekkel készül a DDR4-es szabványra építve. A vállalat jelenleg 2133 és 2400 MHz-es effektív órajelre hitelesített memórialapkákat kínál a piac számára, ami nem tér el a többi memóriagyártó termékskálájától, de már gőzerővel készül a 2666 MHz-es effektív órajelre hitelesített fejlesztés.

Az új memórialapka szabványos, 1,2 V-os feszültségen üzemel, míg az időzítése CL 17-17-17 lesz. A termék kétféle (78 és 96 tűs) tokozásban lesz kapható. A mintákat a partnerek a második negyedévben kapják meg, míg a tömeggyártás az aktuális tervek szerint ősszel kezdődhet meg.

Az új memórialapkákkal új szerverekbe szánt memóriamodulokat is kínál majd a Hynix. Jelen pillanatban 2133 MHz-es effektív órajelen üzemelő LRDIMM memóriamodulok érhetők el a cég kínálatában 16, 32 és 64 GB-os kapacitással, de idén befutnak a 2400 MHz-es effektív órajelű megoldások, illetve az év végére a 128 GB-os kapacitású modulok is elérhetők lesznek 2133 és 2400 MHz-es effektív órajellel.

A DDR4 egyébként nem véletlenül kap idén ekkora fókuszt a szerverpiacon, ugyanis számos új termék támogatja majd ezt a memóriatípust, hiszen alacsonyabb fogyasztással is magasabb teljesítményre képes a DDR3-as megoldásoknál, ami a szerverek piacán kritikus tényező.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés