Hirdetés

Idén elmarad a legnagyobb európai tech kiállítás

A globális egészségügyi járványhelyzet miatt úgy döntöttek, hogy az IFA nem kerül megrendezésre hagyományos formában.

Az új koronavírus-járvány a technológiai szektorban is elképesztő károkat okozott. Számos nagy iparági rendezvény elmaradt, és sajnos ez a sors vár a legnagyobb európai eseményére is. Az IFA szervezői bejelentették, hogy 2021-ben az expóra a megszokott, "fizikai" formátumában nem kerül sor. Azaz nem lesznek óriási csarnokok, amelyekben a nagy piaci résztvevők a hömpölygő tömeg előtt állítják ki termékeiket, megoldásaikat.


[+]

A döntést a közegészségügyi szakértőkkel és számos érdekelt féllel folytatott részletes megbeszéléseket követően hozták meg. A szervezők arra a következtetésre jutottak, hogy a számok alapján a járvány továbbra tart, ráadásul az új vírusvariánsok is komoly kockázati tényezőt jelentenek. Emiatt a kiállítók és a látogatók is bizonytalanok jelenleg abban, hogy részt tudnának-e venni az eseményen, miközben az idő vészesen fogy. Ilyenkor már jó előre meg kell szervezni a logisztikát, az utazásokat, erre pedig így nincs lehetőség.

Ráadásul a kiállítás területe, a Messe Berlin maga is "háborús színtér". Itt ugyanis oltóközpontot és sürgősségi kórházat hoztak létre, és ezekre a jelek szerint az eredetileg tervezettnél hosszabb ideig lesz szükség. Az egyelőre még nem tiszta, hogy lesz-e valamilyen virtuális IFA idén, és ha igen, azt pontosan milyen formában rendezik meg.

  • Kapcsolódó cégek:
  • IFA

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés