Hirdetés

Ideje bevizezni az új csúcs-VGA-kat!

A márciusban bemutatkozott AMD Radeon HD 6990 és NVIDIA GeForce GTX 590 egyöntetű jellemzője a magas hőtermelés, amit halk hűtés mellett nagyon nehéz elvezetni. Persze messze nem lehetetlen, csak a víz segítségét kell kérni. A vízhűtők gyártásával foglalkozó Koolance, EK Water Blocks és Danger Den most gondoskodtak erről, így a legerősebb PC-k esetében is elérhető a halk működés.

Koolance VID-AR699
Koolance VID-AR699

A Koolance VID-AR699 jelzésű megoldása a Radeon HD 6990-hez érkezett, és a grafikus processzorok, a memóriák, valamint a PWM vezérlők mellett a PCI Express elosztót is hűti. Az 1 kg-os borda rézből készült, de felülete nikkelezett a jobb megjelenés érdekében. A két darab 1/4-es G csatlakozókkal rendelkező termék a héten kerül az üzletekbe, az ajánlott fogyasztói ára 160 dollár lesz.

EK Water Blocks EK-FC590 GTX Nickel
EK Water Blocks EK-FC590 GTX Nickel

EK Water Blocks EK-FC590 GTX Acetal + Nickel
EK Water Blocks EK-FC590 GTX Acetal + Nickel

Az EK Water Blocks a GeForce GTX 590-hez tervezett két megoldást, melyek az EK-FC590 GTX jelzést viselik. A Nickel verzió átlátszó borítást alkalmaz teljesen rézből készült nikkelezett felülettel, továbbá a csatlakozók 1/4-es G típusúak. Az Acetal + Nickel változat ettől annyiban különbözik, hogy az átlátszó akril helyet kristályos műanyag fedi. Az előbbi termék 125, míg az utóbbi 130 euróért érhető el a nagyobb webáruházakban.

Danger Den DD-GTX590
Danger Den DD-GTX590

Végül, de nem utolsó sorban a Danger Den is jelentkezett a DD-GTX590-es blokkal, aminek a nevéből már sejthető, hogy a GeForce GTX 590-re szerelhető fel. A termék szintén rézből készült, és 1/4-es G csatlakozókat alkalmaz. A vállalat már szállítja a blokkot, melynek ára 120 dollár.

Hirdetés