Hirdetés

Idehaza is elérhető az LG első NVIDIA G-Sync kompatibilis gamer monitorja

A 34UC89G az első ilyen kijelző a gyártó kínálatában, de lesz folytatás is.

Az LG annak idején a FreeSync technológia mellett tette le a voksát, és úgy tűnt, hogy ez soha nem is fog megváltozni. Tulajdonképpen az LG volt az egyik vállalat, aki látszólag mereven elzárkózott az NVIDIA G-Synctől, és ontotta magából a konkurens FreeSync kompatibilis megoldásokat. Sejthető volt, hogy ez nem lesz mindig így, az LG.Display tervei alapján már a tavalyi év végén pedzegettük, hogy a dél-koreai vállalat az NVIDIA tulajdonosok felé kacsintgat, és az idei év el is hozta a konkrét változást ezen a téren, amikor az év közepén bejelentették a 34UC89G monitor majdani érkezését. Nem is kellett erre sokáig várni, az idei berlini IFA kiállításon már előkerültek az első működő példányok egy újabb G-Sync-re épülő fejlesztéssel karöltve (32GK850G), a hónap elején pedig a hazai boltok árlistáiban is elkezdett feltünedezni a szóban forgó monitor.


[+]

Az LG Magyarország a tegnapi napon hivatalosan is bejelentette a hazai elérhetőséget 299 000 forintos bruttó végfelhasználói ár mellett, de a gyakorlat azt mutatja, hogy a gyári három év garanciával ennél akár 35 000 forinttal olcsóbban is hozzá lehet jutni a 34 hüvelykes monstrumhoz.


[+]

Akik lemaradtak volna, hogy mit tud ez a kijelző, annak dióhéjban: az elsősorban játékosoknak szánt NVIDIA G-Sync kompatibilis, ívelt IPS paneles monitor 34 hüvelykes képátlón 2560x1080 képpontos felbontás megjelenítésére képes 178/178 fokos betekintési szögek mellett. A maximális kontrasztarány 1000:1-hez, az elérhető legnagyobb fénysűrűség pedig 300 cd/m² villogásmentes LED háttérvilágítással (ULMB nincs), 99% sRGB lefedettséggel. A válaszidő (g2g) 5 ezredmásodperc, a maximális frissítés alapesetben 144 Hz, mely 166 Hz-ig tuningolható G-Snyc rendszerben (utóbbi így 30-166 Hz-es tartományban működik).


[+]

Az input lag értékét nem adták meg, de ebben a kijelzőben is megtalálható a DAS, így valószínűleg alacsony, 10 ms vagy az alatti értékkel találkozhatunk a gyakorlatban. Hangszóró nincs a házban, jelbemenetekből is csak mindössze egy HDMI 1.2 és egy DisplayPort 1.2 található, valamint egy 3,5 milliméteres jack fejhallgató kimenetnek, a külső adapter tápcsatlakozójának, továbbá az USB 3.0-s portoknak szorítottak helyet. Az LG saját fejlesztésű technológiái közül a DAS-t már említettük, ezenfelül a Black Stabilizer és az OSD célkereszt érhető még el. Állíthatóság szempontjából az alap -5 és +20 fokos dönthetőség mellett 120 milliméteres magasságállítást kínál az állvány.


[+]

  • Kapcsolódó cégek:
  • LG

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés