Hirdetés

IceQ - a jeges fuvallat

Az IceQ hűtőt az Enmic és az Arctic Cooling közösen fejlesztette ki. A megoldást már az idei CeBIT-en bemutatták, ám azóta néhány dolgon változtatott az Arctic Cooling. A CeBIT-en például még egy szenzor segítségével szabályozták a ventilátor fordulatszámát - a felhasználó az új változatnál már maga állíthatja be egy kis kapcsolóval, hogy a légforgató alacsony vagy magas fordulatszámon pörögjön-e.


Forrás: http://ati-news.de




Forrás: http://ati-news.de

Az Enmic adatai szerint magasabb fokozatban a hűtő zajszintje 33 decibel. Az alacsony fokozat esetén a zajszint visszaesik 20 decibelre. Érdekesen alakul az IceQ által hűtött grafikus chip hőmérséklete is: a hagyományos Radeon 9800 Pro hűtővel 79,6 fok, az alacsony fokozatra állított IceQ-val 58 fok, míg a magasabb fokozatra "kapcsolt" új hűtővel 47,1 fok.


Forrás: http://ati-news.de




Forrás: http://ati-news.de

Az IceQ-val ellátott első videokártyák néhány héten belül már kaphatók lesznek. Az újfajta hűtővel szerelt Radeon 9800 Pro 15-20 euróval fog többe kerülni hagyományos módon hűtött társától, míg a külön kapható IceQ-szett ára körülbelül 30 euró lesz.

Azóta történt

  • Silentium!

    Opteron és Athlon 64 processzorokhoz fejlesztette ki legújabb hűtőjét a Thermaltake.

  • Kitört a Vulkán

    A Volcano 11 sikerén felbuzdulva a Thermaltake megjelent a 12-es sorozatú processzorhűtőkkel is.

Előzmények

Hirdetés