Hirdetés

Nagyobb teljesítményű NAND flash lapkákat tervez a Hynix

A Hynix érdekes NAND flash lapkákon dolgozik, amelyek MLC megoldásnak számítanak, de nem a megszokott blokkméreteket használják. Mint ismeretes a NAND flash lapkákon a rendszer a blokkokat írja, amelyek az MLC típusokon jellemzően 2 vagy 4 MB-osok. Elméletben az a legjobb, ha a blokkméret pici, mivel akkor az írásánál kevesebb cella törlésére van szükség, ugyanakkor számolni kell azzal is, hogy a cellánként több bitet tárolva a kisebb blokkméretek lassabban írhatók. Ennek eredménye, hogy a piac 2 és 4 MB-os blokkokra koncentrált, mivel ezek tűntek a legjobbnak a strapabírás és a sebesség szempontjából.

A Hynix új megoldása azonban 6 MB-os blokkméretre áll át, ami az iparág tekintetében egyedinek számít. Ennek a koncepciónak az előnye, hogy a blokk törlése gyorsabb lehet, így az új NAND flash lapkák összességében nagyobb véletlenszerű írási teljesítményt kínálnak majd. A strapabírás szempontjából sem kell majd szégyenkezniük, ugyanis megfelelően fejlett blokkmenedzsmenttel ezen a területen mindig lehet javítani.

Arról még nincs információ, hogy a Hynix az új MLC NAND flash lapkáit milyen formában szállítja. Az biztos, hogy a vállalat 16 nm-es gyártástechnológiájával készülnek és elsődlegesen a szervereket, valamint a munkaállomásokat célozzák meg a megnövekedett teljesítményből eredően.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Hynix

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés