Hirdetés

Hűvösen tartott GeForce 9800 GTX+

A kifejezetten NVIDIA grafikus processzorokra építő Point Of View egy Arctic Cooling hűtési megoldására alapozó kártyával rukkolt elő. A modell az 55 nm-es eljárással készülő G92b kódnevű chipre épül.

A termék mag-, shader- és memóriaórajele megfelel az NVIDIA ajánlásainak, azaz rendre 738, 1836 és 2200 MHz-en üzemelnek. A kártyán operáló hűtés a kereskedelmi forgalomban is kapható Accelero Twin Turbo. A grafikus processzor által termelt hőt négy hőcső vezeti el az alumínium bordákhoz, melyek hűtéséért két darab alacsony fordulatszámú, 80 mm-es átmérővel rendelkező hűtőventilátor felel. A gyártó állítása szerint a kártya hőmérséklete a referenciamodellhez viszonyítva akár 20%-kal is alacsonyabb lehet teljes terhelés mellett. Az összesen 512 MB-nyi kapacitással rendelkező GDDR3-as memóriamodulok szintén kaptak egy kisebb méretű alumínium bordát az optimális hőmérséklet tartása céljából.

A PCI Express 2.0 csatolóval rendelkező terméken, a tévékimeneten kívül egy Dual-Link DVI, egy VGA és egy HDMI kimenet is helyett kapott, míg belül egy SP/DIF csatlakozó található. A modell várható áráról nem érkezett információ.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés