Hirdetés

Új hűtésű Radeonok debütálnak augusztusban

A nyári meleg idején egyértelmű sláger a hatékonyabb hőelvezetés, így a gyártók folyamatosan jelentik be a módosított hűtővel szerelt kártyákat. Ezúttal a PowerColor és a Club 3D mutatta be megújult Radeonjait.

A Club 3D szokásos, teljesen fekete dobozában az AMD Radeon HD 4650 modellje bújik meg, mely két hővezető csővel működő passzív hűtést kapott. A saját tervezésű nyomtatott áramköri lapokra építkező termék az 55 nm-es gyártástechnológiával készülő, RV730 kódnevű grafikus processzort használja. A 320 shader processzorral rendelkező kártya órajelei megfelelnek az AMD ajánlásainak, azaz a mag 600, az 512 MB kapacitású, GDDR2 szabványra épülő fedélzeti memória pedig effektív 800 MHz-en üzemel.


Club 3D Radeon HD 4650 HDMI

A PCI Express 2.0 csatolóba helyezhető, DirectX 10.1 API-val kompatibilis modell DVI, D-Sub és natív HDMI kimenettel van felszerelve, és a következő héten kerül az üzletek polcaira. A Club 3D elmondása szerint az ajánlott fogyasztói ára 52 euró lesz. A vállalat közleménye alapján a közeljövőben érkezik egy 1 GB-os fedélzeti memóriával rendelkező verzió is, ennek az ára azonban még nem ismert.

A PowerColor az AMD Radeon HD 4890 modelljére épülő rendszerével a felsőkategóriát célozza meg. A grafikus kártya a módosított hűtést kivéve megegyezik az AMD referenciamodelljével, ennek megfelelően az RV790 lapkára épül, és 800 shader processzorral, valamint 40 darab Gather4 utasítással kompatibilis textúrázó csatornával rendelkezik. A GDDR5 memórialapkákkal felszerelt termék magórajele 850 MHz, az 1 GB kapacitású fedélzeti memória pedig effektív 3900 MHz-es frekvencián üzemel.


PowerColor Radeon AX4890 1GBD5

A DirectX 10.1-gyel kompatibilis, PCI Express 2.0 csatolóba illeszthető kártya hátlapján két DVI és egy tévékimenet teljesít szolgálatot, a HDMI kimenet pedig egy átalakítón keresztül érhető el. A termék várhatóan augusztus elején kerül forgalomba, az ajánlott fogyasztói ára 150 euró körül várható.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés