Hirdetés

Hűtő nélkül érkezhet az AMD Ryzen 9 3950X

A célzott kategóriában egyszerűen nem jellemző a gyári hűtő használata.

Az AMD még az idei E3-on leplezte le a Ryzen 9 3950X jelzésű processzort, amely eredetileg szeptemberben rajtolt volna, de a vártnál nagyobb igény miatt a cég nem tud megfelelő kezdőkészletet felkínálni a 16-magos asztali, játékosoknak szánt csúcsmodellből, így a startját novemberre csúsztatták.


[+]

Ez lényegében nem új információ, de a fejlesztés elérhetőségének előkészítése már zajlik, és úgy tudjuk, hogy speciális dobozt kap, amelyből kimarad a gyári hűtő. Ez nem tekinthető hatalmas újdonságnak a piacon, például az Intel is így kínálja a saját, játékosoknak szánt csúcsprocesszorát. Ennek az oka, hogy az érintett célpiac csúcskategóriájában egészen ritka, hogy a felhasználó gyári hűtőt használna, sokkal jellemzőbb valamilyen komolyabb megoldás bevetése, akár előre összeszerelt vízhűtő formájában.

Úgy néz ki, hogy ezt az utat fogja járni a Ryzen 9 3950X is, de információink szerint magát a processzort képes lehűteni a külön megvásárolható Wraith PRISM és MAX, ha valaki mindenképpen AMD által tervezett hűtőt szeretne használni.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés