Hirdetés

Kódzsonglőröknek készült a Humble Hacker billentyűzet

A beviteli eszközöket általában igyekeznek úgy szabványosítani, hogy a legtöbb felhasználási területen jól használhatók legyenek, de elképzelhető olyan tevékenység, ami egy specializáltabb perifériát igényel. Gondoljunk csak azokra a tervezőprogramokhoz optimalizált egerekre, melyek egyáltalán nem is hasonlítanak „mezei” rokonukra, mégis a megfelelő területen alkalmazva hihetetlenül nagy segítséget jelentenek. A Geekhack.org fórum egyik lelkes tagja is valami formabontón munkálkodik, nevezetesen egy olyan billentyűzeten, mely kifejezetten a programozók és egyéb hardcore felhasználók igényeihez igazodna.


[+]

A Humble Hacker nevű billentyűzet nem mondható egyedülállónak, hiszen tervezője elsősorban olyan meglévő termékekből merített ihletet, mint a TypeMatrix 2030 vagy a Happy Hacking Pro, melyek közül előbbi főleg rendhagyó kiosztásával, utóbbi pedig rugalmas, személyre szabhatóságával tűnik ki a tömegből. A Humble Hackerben mind a kezek teljes elválasztása, mind pedig a gombok szabad konfigurálhatósága adott, sőt, ezekből akár négy különböző konfiguráció is beállítható, és a kiosztások funkciógombokkal érhetők el.


[+]

A termék lelkét egy Teensy++ Arduino panel képzi, az összhatást pedig a gombok alatt lapító, ALPS stílusú mechanikus kapcsolók teszik még teljesebbé. A prototípus előállítása elég költséges művelet volt, hiszen csak a készülékházért 200 dollárt, a nyomtatott áramkörért pedig 250 dollárt kellett fizetni. Természetesen sorozatgyártásban a Humble Hacker billentyűzet a prototípus árának töredékéből is megvalósulhatna, az azonban kérdéses, hogy a koncepció valaha is eléri ezt a fázist.


[+]

Azóta történt

Hirdetés