Hirdetés

GPU és SSD adattároló jön a Huawei-től?

Régóta ismert tény a piacon, hogy a Huawei az ultramobil eszközeinek egy részét a HiSilicon divízió által tervezett Kirin rendszerchipekre építi, amelyek közül a Kirin 950-es SoC például igen jól sikerült. Ennél érdekesebb azonban, hogy a vállalat mérnöke, Starry_wang néven a Weibo blogján elárult pár apróságot a jövőbeli tervekről. A bejegyzést szinte azonnal törölték, hiszen titkos adatokat tartalmaz, de a weben ez nem számít, ami egyszer felkerült az internetre az valamilyen formában ott is marad.

A blogból többek között kiderült, hogy a 2012 óta készülő Kirin OS jól halad, így a vállalat valószínűleg hamarosan bemutatja a saját operációs rendszerét. Erről sajnos meglehetősen keveset tudni, de valószínűleg a célpiac elsődlegesen Kína, míg nyugatabbra marad az Android támogatása.

A törölt blogbejegyzés
A törölt blogbejegyzés (forrás: ithome)

Az is kiderült, hogy az említett mérnök szerint a Huawei már elég nagy ahhoz, hogy olyan új generációs projekteket is levezényeljen, mint a saját grafikus vezérlő, illetve egyedi SSD adattárolók. Előbbi igen vad ötletnek tűnik, míg utóbbi esetben valószínűleg egyedi vezérlőkről van szó, amelyek valamiféle előnyt biztosítanának a vállalat számára az adattárolás szempontjából.

A tervekről várhatóan a következő év során többet is elárul a cég, immáron hivatalosan is.

Előzmények

Hirdetés