Hirdetés

Új cégek és egyetemek támogatják a HSA-t

A heterogén jövőképet vizionáló HSA alapítvány ismét új tagokat számlál, emellett az egyetemek is elkezdtek belépni a támogatók közé. A HSA infrastruktúrát még az AMD jelentette be az elmúlt év nyarán, a fejlesztéseket pedig a HSA alapítvány végzi az ARM, az Apical, az Arteris, a Ceva, a DMP, az Imagination Technologies, az LG Electronics, a MediaTek, a MulticoreWare, a Qualcomm, a Samsung, a Sonic, a Symbio, a Tensilica, a Texas Instruments és a Vivante támogatásával.

A HSA most tovább bővült, így belépett a támogatók közé az ST-Ericsson és az STMicroelectronics. Előbbi cég rendszerchipeket gyárt, amelyeket jellemzően a Sony Xperia termékek használnak, míg utóbbi vállalat viszonylag széles termékkínálattal rendelkezik a beágyazott rendszerek és az automatizálás területén. A cégek hozzájáruló jogköröket szereztek. Szintén a belépés mellett tette le a voksát a Codeplay és a Fabric Engine. Mindkét vállalat a fejlesztőeszközökben jártas, így talán írni sem kell, hogy a támogatói jogkört igényelték. A hivatalos közleményben ejtett bakinak hála az is kiderült, hogy a Marvell is a támogatók között lesz, de bejelentés ezzel kapcsolatban az utóbbi cég részéről még nem történt.

A HSA alapítvány azt is bejelentette, hogy az esztendő első negyedévében elérhető lesz felület programozóknak szóló végleges referenciája, amit nem sokkal később a HSA véglegesített specifikációi követnek. Ennek megfelelően beindult az akadémiai támogatás is, így három egyetem, illetve két akadémia határozta el magát a HSA támogatása és a heterogén jövőkép mellett.

Előzmények

Hirdetés