Hirdetés

Elárulta az egyik új generációs EPYC CPU órajelét a HPE és a HLRS

Ezt a Hawk nevű szuperszámítógép teljesítményéből lehet kiszámolni, de a Supercomputing rendezvényen le is volt írva egy diára.

Az előző héten írtunk az AMD Rome platformjáról, illetve a Zen 2 processzormagról, és a linkelt hírünkből az is kiderült, hogy az új rendszernél a tokozás közepén pózoló, 14 nm-es I/O lapka mellé számos 7 nm-es CPU chiplet kerül, amelyről az alábbi anyagban látható fotó is árulkodik. Mára kiderült még egy extra adat, ugyanis a Supercomputing a rendezvényen a HPE (Hewlett Packard Enterprise) és a HLRS (High-Performance Computing Center of the University of Stuttgart) bemutatta a Hawk nevű szuperszámítógépet, amely Rome kódnevű platformra épül.

A hivatalos közleményből kiderül, hogy ötezer node lesz kiépítve, ami a kétutas platformot tekintve tízezer processzort jelent. Ezek 64 magot tartalmaznak, az összesített számítási teljesítmény pedig eléri a 24 PFLOPS-ot. Mivel egy Zen 2 mag az AMD elmondása szerint 16 darab szimpla pontosságú lebegőpontos operációt hajt végre órajelenként, így a számítási teljesítményt csak el kell osztani a processzormagok számával, illetve az említett, lebegőpontos teljesítményre vonatkozó értékkel, és már ki is jön az órajel. Ez az érték egyébként feltűnt az előadás során is, azaz a Hawk nevű nagyvashoz használt új generációs EPYC processzor alapórajele 2,35 GHz lesz. Az összes magra beállítható turbó, illetve a maximális órajel sajnos nem derült ki.

  • Kapcsolódó cégek:
  • AMD

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés