Hirdetés

A HP is készül olcsó windowsos notebookjával

Még a nyár közepén írtunk arról, hogy a Microsoft rendkívül olcsó Windows 8.1-et futtató notebookokkal akar véget vetni a Chromebookok terjedésének. Ez a stratégia továbbra is nagyon egyszerűnek tűnik, de elméletben működhet, hiszen azonos vagy nagyon hasonló áron nem kérdés, hogy a Windows 8.1-es gépek többet kínálnak, mint a Chrome OS-t használó masinák.

A Microsoft már a korábban is megemlítette, hogy az Acer és a Toshiba mellett a HP-t is érdekli ez a koncepció, így készülnek a 200 dollárnál is olcsóbb Stream notebookok. Ezekről azonban semmit sem lehetett tudni, ám a csend most megtört, így kiderültek a 14 hüvelykes, 199 dolláros megoldás paraméterei.

A HP amellett, hogy egyetért a Microsoft terveivel, megpróbálja a termékeit megkülönböztetni a konkurens megoldásoktól, így az Intel Bay Trail platformja helyett az AMD Mullins SoC APU-jára alapoznak. A hardveres harcba a Microsoft nem szól bele, számukra ugyanis teljesen mindegy, hogy mire kerül fel a binges Windows 8.1. Az AMD-s platform tehát a HP belső stratégiájának a része, ami arra irányul, hogy a tesztekben máshogy, egészen pontosan jobban szerepeljenek a saját olcsó megoldásaik.

A HP Stream notebook egészen pontosan az AMD A4 Micro-6400T rendszerchipre épül, 2 GB memória és 32 vagy 64 GB-os eMMC tároló társaságában. A 14 colos kijelző 1366x768 pixeles felbontású lesz, ami ma a minimum szintnek tekinthető, de az olcsó gépek között sajnos ez marad az elterjedt. A tárhely bővíthető lesz SDXC memóriakártyával, illetve a termékhez tartozik egy két éves 100 GB-ra szóló OneDrive regisztráció, így a felhőben is tárolhatók az adatok.

Természetesen az IEEE 802.11b/g/n-es Wi-Fi, a Bluetooth 4.0, a HDMI kimenet, valamint az egy USB 3.0-s, illetve a két USB 2.0-s aljzat az alapfelszereltség része, ahogy a 720p-s webkamera is. A 32 wattórás akkumulátorral felszerelt notebook egyetlen említésre méltó extrája a négy hangszóróval dolgozó Beats Audio hangrendszer, ami ebben a kategóriában tényleg nem rossz.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés