Hirdetés

Bemutatkozott az első HP Moonshot szerver

A HP a Moonshot projektről még 2011 végén beszélt először, amikor is kifejtették nézeteiket a mikroszerverek jövőjéről. Eddig csak kísérleti masinák épültek, de a sok hónapig tartó tesztelés meghozta az eredményt, és elkészült az első, ténylegesen megvásárolható szerver ProLiant Moonshot 1500 jelzéssel.

A HP masinája jelenleg Intel Atom S1260-as processzorra épülhet, melynek paramétereit egy korábbi hírben már részleteztük. Magába a 4,3 U magas keretbe 45 darab node építhető, amelyek egy-egy processzort, maximum 8 GB DDR3-as ECC memóriát, egy Broadcom 5720-as hálózati vezérlőt és egy adattárlót tartalmaznak. Utóbbi HDD vagy SSD is lehet.

A vállalat az aktuális rendszerre kezdésként tekint, így később jönnek hozzá új node-ok is, amelyek ARM-os Calxeda, Applied Micro és Texas Instruments, vagy AMD processzort használnak, illetve lesznek egyedi kiadások specializált feladatokhoz. Ezekről konkrét adatok még nincsenek, de FPGA-król és grafikus processzorokról lehet szó. Ahogy minden mikroszervernek, úgy a ProLiant Moonshot 1500-nak is a fabric a leglényegesebb része. Ez teheti a rendszert hatékonnyá. A HP egy OpenFlow szabvánnyal kompatibilis összeköttetést használ.

A HP ProLiant Moonshot 1500 teljes kiszerelésben 61 875 dollárba kerül, ami természetesen tartalmazza a 45 darab node-ot is.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés