Hirdetés

Dupla kijelzővel indul harcba a HP legújabb gamer notebookja

Az Omen széria friss tagjának borsos áráért cserébe nem csak egy plusz érintőkijelzőt, de csúcshardvert is kapunk.

A HP bemutatta legújabb Omen szériás notebookját, amely az Omen X 2S nevet kapta. Az utótag a 2 Screen rövidítése lehet, ugyanis a 15,6 hüvelyk képátlójú, Full HD vagy 4K felbontású (előbbi 144, utóbbi 60 Hz képfrissítésre képes) IPS megjelenítő alatt egy 6 hüvelykes Full HD-s érintőkijelző is helyet kapott. A gyártó szerint ezzel egy jelentős piaci rést tömnek be, hiszen felméréseik szerint a játékosok 82 százaléka játék közben mobileszközöket használ üzenetküldésre, ezzel elkerülve az „Alt-Tab” billentyűkombináció használatát.


[+]

A másodlagos kijelzőn nem csak gyorsgombokat állíthatunk és ablakokat húzhatunk be (például Spotify, Twitch, YouTube, Discord), hanem lehetőségünk van valós időben rátükrözni a főképernyő egy kijelölt területét, ezzel dedikált helyet biztosítva például egy játék térképének. Mivel ez a plusz megjelenítő közvetlenül a monitor alatt helyezkedik el, ezért a – gombonként állítható RGB világítással megtámogatott – billentyűzet és a numerikus gombsorként is funkcionáló touchpad a notebook alsó felének hozzánk közelebb eső részére került.


[+]

A 20 mm vastag, 2,35 kg tömegű fém gépházba többféle hardver is kerülhet, processzorból 9. generációs Intel Core i7 vagy i9, grafikus vezérlőből pedig NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q vagy 2080 Max-Q közül választhatunk. A memória mérete maximum 64 GB lehet, míg adattárolóból 2 TB kapacitású SSD jelenti a csúcsot. A gép hűtéséről a gyártó saját Omen Tempest hűtőrendszere gondoskodik, amelyben hagyományos, szilikonos hűtőpaszta helyett Thermal Grizzly-féle folyékony fémmel oldották meg a hőelvezetést, a HP állítása szerint ezzel nagyjából 28%-kal több képkockasebesség érhető el az Apex Legends lövöldében.


[+]

A csatlakozók között mindent megtalálunk, amire egy játékosnak szüksége lehet, ide tartozik a három darab USB 3.1 Type-A, egy Thunderbolt 3 port, egy HDMI 2.0b kimenet, valamint egy Gigabit Ethernet és egy 3,5 milliméteres jack csatlakozó. A HP Omen X 2S várhatóan júliusban kerül piacra, az alapmodellért (Intel Core i7-9750H, NVIDIA GeForce RTX 2070 Max-Q, 16 GB DDR4 memória, 512 GB SSD) 3200 dollárt kell kicsengetnünk. Szintén júliusban érkezhet egy 240 Hz képfrissítésre képes monitorral szerelt variáns is, ezzel kapcsolatban azonban nem árultak el több részletet.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés