Hirdetés

Befutott a HP Elite Thunderbolt Dock G2

A HP üzleti notebookjaihoz való dokkolókkal eddig is találkozhattunk híreinkben, de a Thunderbolt interfész elterjedésével egyre inkább az az irány kerül előtérbe, hogy – végre – elhagyja a gyártó a generációnként különböző dokkolóállomásokat.

A HP Elite Thunderbolt Dock G2 nevéből rájöhetünk, hogy egy Thunderbolt dokkolóhoz van szerencsénk, ami 100 wattig képes áramellátást biztosítani, így a modern ultrabookok töltése is könnyedén kivitelezhető.


[+]

A csatlakozók oroszlánrészét a hátoldalon vonultatta fel a HP: kettő USB 3.0, gigabites Ethernet, D-Sub, két darab DisplayPort, és egy USB-C port található rajta, ez utóbbi adat- és töltőcsatlakozóként is alkalmazható. A hátlapon még két Thunderbolt várja a legkülönfélébb eszközöket, ezen belül pedig akár két darab 4K-s felbontású monitort köthetünk a dokkolóra, de megoldható négy megjelenítő használata is, értelemszerűen alacsonyabb felbontáson. A kockára hasonlító termék oldalfalán egy töltésre használható USB 3.0-s port, egy Kensington aljzat, valamint egy kombinált 3,5 mm-es jack aljzat található még.

Az igazi érdekessége a HP Elite Thunderbolt Dock G2-nek a audiokonferenciákra való modul, amelynek csatlakoztathatóságát az alábbi kép demonstrálja.


[+]

A modul érintésérzékeny kezelőszerveivel Skype konferenciahívások bonyolíthatók le, a remek hangzásról pedig Bang & Olufsen hangrendszer gondoskodik. A termék megjelenése májusban esedékes, az ár azonban még ismeretlen.

  • Kapcsolódó cégek:
  • HP

Hirdetés