Hirdetés

Hordozható CD-író és kártyaolvasó a Hamától

A Hama Mobile DataSafe kereken 250 euróba kerül, míg a súlya 850 gramm. A modell USB 2.0-porton keresztül köthető össze a számítógéppel és mind a Windows 98SE, Millennium, XP és 2000, mind a MacOS X-et megelőző operációs rendszerekkel munkába állíthatjuk. Az új eszköz 36-szoros sebességgel képes a CD-ket megírni.

Kiegészítő funkciója roppant hasznos, ugyanis a beépített memóriakártya-olvasója ismeri és kezeli a CompactFlash I és II, a MicroDrive, a SmartMedia, a MultiMedia Card (MMC), az SD-Card és a Memory Stick típusú adathordozókat. Ezt a képességet akár a számítógép nélkül is kiaknázhatjuk. Amennyiben memóriakártya-olvasóként a PC-vel összekötve használjuk, az adatátvitel sebesség lecsökken az USB 1.1 szabvány szintjére.

A Hama három új memóriakártyát is bejelentett. A 256 MB SD-kártya 100, az 512 MB-os 500 euróba kerül. A 256 MB-os MM-Card 150 eurót "kóstál", míg a 3 GB-os(!) Highspeed-CompactFlash (II) kártya ára 2490 euró.

A német ZDNet internetes oldal információi szerint a készülék a következő CD-formátumokkal dolgozhat: CD-R, CD-RW, Audio CD, CD-ROM/XA, Photo-CD,Video-CD, CD Plus, illetve a nyolc és tizenkét cm átmérőjú CD-korongok. A készülék CD-újraírási sebességéről a Hama még nem közölt adatokat.


Forrás: www.zdnet.de

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés