Hirdetés

Windows 11-gyel jönnek a Honor új MagicBook X modelljei

A hardveres oldalon csak minimális fejlesztéseket kaptak a kínai cég friss noteszgépei.

Bár a Honor név elsősorban a mobiltelefonokról lehet ismerős, a cég már több éves gyakorlattal rendelkezik a notebookok piacán is, és legújabb MateBook X fejlesztései hamarosan Magyarországon is elérhetők lesznek. A most Prágában – új telefonok és TWS fülesek mellett – bemutatott MateBook X 14 és X 15 technikailag nem igazi újdonság, hiszen nyári bejelentésekről van szó, most inkább csak emlékeztetőt kaptunk róluk, na meg ígéretet a hazai bevezetésre.

Mint a képeken is látszik, a dizájn ismerős – nemcsak a többi Honor notebookról, de a korábbi anyavállalat, a Huawei termékein is találkozhattunk már ezzel a formával. Figyelembe véve a több éves fejlesztési ciklusokat, ezen nincs is mit csodálkozni, a cég regionális vezetője külön elmondta, hogy amit látunk, az bizony még a szétválás előtti munka eredménye, el fog telni egy kis idő, míg már az önálló tervezés eredményeit láthatjuk. Ezzel kapcsolatban egyébként fontos lehet, hogy míg korábban a Honor névvel a fiatalosabb, kedvezőbb árú szegmenst célozták, a különválás után a prémium irány felé szeretnék kiterjeszteni a portfóliót.


[+]

Mindenesetre a most kézbe vett két notebook továbbra is a megszokott, profin összerakott, alumíniumból készült házba került, és megőrizték jellegzetes – és most már igazából felesleges –, billentyűzetből kiemelkedő webkamerájukat is. A FullView kijelzők igen vékonyra húzott keretet kaptak, ez az X 14 esetében 4,8, az X 15-nél pedig 5,3 mm vastag, aminek eredménye a 84%-os illetve 87%-os képernyő/előlap arány. A gépházak sem különösebben vastagok, a kisebbik változat 15,9 mm-es, a nagyobbik 16,9 mm-es, tömegük 1,38 illetve 1,56 kg.


[+]

A burkolat alatt némileg koros hardver rejtőzik: Core i3-10110U vagy Core i5-10210U processzor, illetve az ezekhez tartozó integrált grafikus vezérlő gondoskodik a számítási kapacitásról. A memória kapacitása 16 GB, ez szerencsére kétcsatornás kiépítésben van jelen, a háttértár pedig NVMe SSD. A kijelzők felbontása mérettől függően Full HD, és mindkét esetben alacsony kékfény-kibocsájtást is kapunk, amelyet a TÜV Rheinland-féle tanúsítvány is igazol. A processzorok melegedését a korábbinál 38%-kal nagyobb térfogatáramot biztosító hűtőrendszer hivatott kordában tartani, míg az energiát a működéshez egy 42 Wh-s (X 14) illetve egy 56 Wh-s (X 15) akkumulátor biztosítja. Ahogy az egy kínai mobiltelefon-gyártótól elvárhatjuk, az elhasznált elektronokat egy 65 Wattos USB-PD gyorstöltővel töltetjük vissza, a Honor ígérete szerint ezzel ideális körülmények között egy óra alatt 70%-ig juthatunk.


[+]

Csatlakozóként egy HDMI, egy Type-C és két Type-A port áll rendelkezésre, ráadásul az utóbbi páros közül az egyik USB 2.0, míg a másik 3.1 Gen1 sebességet biztosít.

  • Kapcsolódó cégek:
  • Honor

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés