Hirdetés

Hongkong Electronics Fair: adatok és termékbemutatók

A 31. Hongkongi Őszi Elektronikai Vásár és a 15. electonicAsia lezárása után feldolgozott adatokból az alábbi statisztikák születtek: 61 399 látogató az előbbin, és 34 236 az utóbbin. Mindkét szám kb. 5 %-os emelkedést jelent az előző évi adatokhoz képest. A potenciális vásárlók Hongkongon kívül nagyobb számban Kínából, Tajvanról, az Egyesült Államokból, Dél-Koreából, Japánból, Oroszországból, Ausztráliából, Brazíliából, Németországból és Indiából érkeztek.

Amint azt a HKTDC helyettes ügyvezető igazgatója, Benjamin Chau úr elmondta, amíg az európai és az amerikai gazdaság bizonytalan, addig a vevők is igen óvatosak. Ennek ellenére a fejlődő piacokon, pédául Dél-Amerikában és Kelet-Európában erős a kereslet az elektronikus termékek iránt. Kis hazánk is ebbe a csoportba tartozik, ráadásul a kelet-európai országokat tekintve kiemelkedő értékben bonyolítunk kereskedelmet Hongkonggal ezen a piacon. A kiállítás egyik következtetése az is, hogy a sokféle elektronikai termék közül azok bizonyultak a leginkább népszerűnek, amelyek innovatívak, a mobil kommunikációra fókuszálnak, környezetbarátok vagy – számunkra ez kissé meglepő – az idősebb fogyasztókat célozzák.


Mr. Benjamin Chau

A kiállítás része a termékbejelentések sora is. Ezek többnyire nem valóban akkor útjára indított termékek, de mindenképpen friss újdonságok. Ezek közül választottuk ki a szerintünk legérdekesebbeket.

A Marvel Digital szemüveg nélküli, 55 colos, 1920x1080 pixel felbontású, 3DGFTV-55 névre hallgató 3D tévéje nem az első ilyen eszköz, amit látunk, ennek ellenére hatásosnak találjuk. Sajnos még mindig nem neveznénk kiforrottnak a technológiát, továbbra is csak egy pontból élvezhető hibátlanul a 3D hatás. Úgy érik el egyébként szemüveg nélkül a térélményt, hogy a képernyő felületén van olyan csíkozás, ami megtöri a fényt, és így a jobb és a bal szem irányába különböző képet küld, vagyis pont úgy működik, mint a térhatású képeslapok.

Korábban az érintőképernyőket vagy a ujjainkkal megérintve vezérlhettük vagy stylussal bökdösve. Most ezt a két funkciót integrálták: még idén a Wanlida útjára bocsát egy 7 hüvelykes, kettős érintőképernyős táblagépet, amelyben a kapacitív és rezisztív képernyőt egyesítették, lehetővé téve ezzel, hogy a játékokat az ujjainkkal vezérelhessük, az adatok bevitelét viszont stylussal kivitelezzük.

A Mysolo a világ legkisebb wifi routerével rukkolt elő, ennek mérete 73 x 23 x 15 mm; nem foglal el több helyet a zsebben, mint egy öngyújtó. Tabletekhez, okostelefonokhoz ajánlják az n-es szabványt támogató eszközt. A cég elsősorban egyébként telefon és tablet védőtokokkal foglalkozik, ezekből is mutattak be újakat.

Előzmények

Hirdetés