Hirdetés

Hőátadó paszták tesztje

Aki csak egy kicsit is ért a hűtéshez, az tudja, hogy a hőátadó paszta használata nagyon fontos a megfelelő hűtési teljesítmény eléréséhez. Az overclockers.com új tesztjében hőátadó pasztákat vettek szemügyre, köztük a prohardver hírei között nemrég ismertetett Arctic Silver III pasztával.

A teszt meglepő eredményre jutott: a hőátadó paszták között minimális a különbség. Még az elméletileg kiváló hővezetési adatokkal bíró, ezüst tartalmú paszták is csak 1-2 fokkal tartották hűvösebben a processzort (ami egy Palomino magos Athlon volt), mint az átlagos szilikon alapúak. Viszont az ezüstös típusokért jóval több pénzt kérnek el, tehát a legjobb ár/teljesítmény arány a hagyományos szilikon alapú pasztáknál tapasztalható.

Ettől függetlenül a hardcore tuningosoknál csak az ezüst jöhet szóba, hiába minden bizonyíték. Persze úgy gondolom, hogy esetleg más konfiguráció esetén, netán egy kazánháznak beillő, tuningolt Athlon Thunderbird segítségével nagyobb különbségek jöttek volna ki, de ezt csak az extrém tuningosok tudnák megmondani. :)

A teljes cikk a fenti címen olvasható.

Azóta történt

Hirdetés